Profesor doctor Mircea Cinteza: „Viata sexuala poate fi reluata in mod normal, cu interdictie la Viagra, bineinteles.

Sunt recomandate voleiul, tenisul de masa, inotul si plimbarile, pentru ca muschii consuma substante agresive si corozive pentru vase

Specialistii britanici de la Fundatia Bolilor Cardiologice recomanda persoanelor care au suferit un atac de cord sa nu renunte la a face dragoste cu partenerul, pentru ca aceasta activitate nu le poate dauna, ba mai mult, ajuta la o mai buna recuperare. Intensitatea cu care se incordeaza muschii in timpul actului sexual nu are cum sa le dauneze, sustin medicii. Specialistii considera, totodata, ca persoanele cardiace care au permis de conducere nu trebuie sa renunte la acest aspect pentru ca nervii creati in trafic nu le poate agrava starea. Pentru un om care a suferit un infarct sunt benefice si exercitiile fizice. Pentru inceput sunt suficiente plimbarile prin parc, pentru ca, mai apoi, la o luna de la infarct, sa incerce sa faca, timp de o jumatate de ora, tot felul de exercitii fizice, chiar in propria casa, sustin medicii.

Cardiologii britanici precizeaza ca mersul la serviciu nu ar trebui sa reprezinte un motiv de stres, pentru ca interactiunea cu colegii duce la recuperare. De asemenea, medicii afirma ca bucuriile intense nu ar putea agrava starea persoanelor care au suferit un atac de cord, pentru ca acestea fac parte din viata, iar palpitatiile mai puternice nu ar trebui sa ridice nici un fel de semn de intrebare. Specialistii recomada si cateva guri de alcool, dar cu mentiunea sa nu se depaseasca limita.

Integral in Gandul