Firmele se intrec in a scoate pe piata produse care previn si trateaza racelile. Medicii sustin insa ca fructele si legumele sunt mai eficiente. Produsele care contin echinaceea ori vitamina C va intaresc sistemul imunitar si va ajuta astfel sa faceti fata mai usor racelii si gripei. Farmaciile au in aceasta perioada multe oferte de astfel de medicamente, iar firmele lanseaza produse noi.

Medicii va avertizeaza insa ca acestea nu previn gripa si ca daca vreti sa va feriti de virusi trebuie sa va vaccinati. Foarte importanta este si alimentatia. Consumati cat mai multe fructe si legume, dar aveti grija sa faceti suficienta miscare si sa va odihniti.

Tratamente noi pentru guturai

Daca ati racit deja va puteti trata cu doua medicamente nou lansate in farmacii, Bioflu si Bioflu PLUS, care amelioreaza simptomele gripei si racelii. Acestea scad febra, amelioreaza durerile de cap, musculare si articulare, calmeaza tusea uscata, reduc congestia nazala si opresc secretia nazala si stranutul. Cele doua produse sunt indicate pentru tratamentul de scurta durata al racelii si gripei. Un alt medicament recomandat de farmacisti pentru tratamentul racelii si gripei este Fervex. „Prin continutul sau in paracetamol, vitamina C si pheniramina, Fervex este util in combaterea simptomelor care insotesc racelile sau virozele respiratorii manifestate prin dureri de cap, febra si secretie nazala abundenta“, afirma Gabriela Manoliu, farmacist diriginte la Help Net.

Olynth aerosol nazal sub forma de solutie este indicat pentru reducerea congestiei mucoasei nazale pentru cei care au guturai, gripa, rinita vasomotorie, rinita alergica si alte infectii ale cailor respiratorii superioare. „De asemenea, este indicat in sinuzita paranazala si otita pentru ca favorizeaza eliminarea secretiilor nazale“, adauga Gabriela Manoliu.

Evenimentul Zilei