O lingurita de zahar ne poate face mai toleranti si elimina prejudecatile, arata un studiu publicat intr-o revista de psihologie sociala experimentala.

Aportul de zahar asigura creierului energia necesara pentru a suprima parerile negative, explica cercetatorii. Acestia au testat un grup de studenti care au primit limonada indulcita cu zahar sau cu indulcitor artificial. Studentii au primit apoi o poza a unui tanar homosexual pe care au trebuit sa il descrie. Cei ce au baut limonada cu indulcitor artificial au avut tendinta sa foloseasca caracteristici stereotipe ale homosexualilor, in comparatie cu cei care au consumat zahar, care s-au aratat mai lipsiti de prejudecati.

Majoritatea oamenilor, chiar si cei cu prejudecati puternice, se cenzureaza cand isi exprima parerile in public, cred cercetatorii. Acest autocontrol necesita energie, iar energia provine din glucoza din zahar. Astfel, consumul de zahar ne da mai multa putere sa trecem peste prejudecati in viata de zi cu zi, este concluzia oamenilor de stiinta.

Romantica