7 cai de a strica o dieta. Daca faceti prea mult sport deodata, riscati sa renuntati definitiv la miscare in scurt timp, iar daca sariti peste mese puteti sa va imbolnaviti. O alimentatie prea saraca va poate cauza probleme de sanatate, cum ar fi afectiunile cardiace. De asemenea, daca sariti peste micul dejun riscati sa va simtiti obositi toata ziua. Specialistii americani si cei romani va spun care sunt cele mai mari greseli pe care le puteti face daca sunteti la regim si va sfatuiesc cum sa le evitati, informeaza EVZ.

Sapunul obisnuit poate duce la infectarea tenului. Dermatologii avertizeaza ca sapunul obisnuit usuca pielea, pentru ca acesta este fabricat dintr-o substanta bazica, care ataca derma. „Sapunurile care se gasesc in supermarketuri sunt foarte daunatoare pielii, mai ales celei de pe fata. Folosite in fiecare zi, acestea usuca pielea, dand senzatia de mancarime. Problema intervine atunci cand ne scarpinam pe fata, pentru ca ne zgariem, iar rana lasata se infecteaza, mai ales cand iesim afara si intram in contact direct cu praf. Spalarea fetei trebuie realizata de doua ori pe zi, dimineata si seara. Dimineata se spala tenul pentru a inlatura aspectul de luciu pe care il dobandim dupa somn, iar seara pentru a ne elibera pielea de toate impuritatile acumulate din timpul zilei”, afirma prof. dr. Anca Zbranca citat de Gandul.

5 pasi simpli spre o viata mai lunga pentru femei. Ziarul "Daily Express" a publicat concluziile unui studiu care recomanda cinci pasi simpli de urmat pentru a prelungi in mod sanatos viata si pentru a reduce la minimum riscurile unor imbolnaviri. Potrivit specialistilor, cheia succesului catre o viata mai lunga are cinci reguli clare, poate chiar banale, dar care sunt asociate cu o scadere spectaculoasa a nivelului morbiditatii: 1) Renuntarea la fumat; 2) O dieta sanatoasa; 3) Exercitii fizice; 4) 1 pahar de vin/zi; 5) Perseverenta in idei si actiuni, informeaza Romania libera.

Vremea ne tulbura viata. Timpul rece ne ingrasa, ploaia ne da dureri de cap, iar vantul este responsabil de starea de stres. In urma studiilor, oamenii de stiinta si medicii au observat existenta unei legaturi intre starea noastra fizica si psihica si conditiile climaterice. Schimbarea presiunii atmosferice duce la aparitia migrenelor.Intotdeauna, multe dintre problemele de sanatate au fost puse pe seama schimbarilor climatice: problemele articulatiilor cauzate de vremea rece, durerile de cap cauzate de vremea ploioasa sau otitele provocate de umiditatea din aer, informeaza Adevarul.

Lavanda trateaza simptomele racelii. Pe langa mireasma pe care o raspandeste in jurul sau, lavanda si-a capatat in timp renumele de planta miraculoasa, ca urmare a proprietatilor terapeutice ale acesteia. Folosita frecvent in gastronomie, sub forma de condiment, levantica, cum i se spune in popor, are o actiune calmanta asupra sistemului nervos. Este recomandata in astenie, boli de inima cu substrat nervos, migrene, crize reumatice, boli de rinichi sau de ficat. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu ne recomanda sa luam in calcul efectele lavandei in cazuri de apoplexie, convulsii, slabirea vederii, paralizia limbii sau sterilitate feminina, scrie Adevarul.