Parul strans in coc poate duce la chelirea partiala. Medicii dermatologi atrag atentia asupra felului in care este parul aranjat, pentru ca anumite coafuri distrug radacina firului de par. „Coafurile care afecteaza bulbul pilos de pe scalp, adica radacina, sunt coada de cal, cocul strans, permanentul strans. In cazul parului facut permanent, atentia trebuie sa fie si mai mare, pentru ca este afectat atat firul dar si radacina”, afirma prof. dr. dermatolog Anca Zbranca, potrivit Gandul.

Noile reguli ale infidelitatii. O serie de noi studii dau insa peste cap perceptia de cumintenie maritala, atat de o parte, cat si de cealalta. Infidelitatea este in crestere, in special in randul persoanelor mai in varsta, dar si al cuplurilor mai tinere. Iar cel mai interesant lucru este ca femeile recupereaza teren: cele tinere par sa insele aproape la fel de frecvent ca partenerii lor. Un sondaj realizat de catre Universitatea din Chicago spune lucrurilor pe nume. Dupa ce au analizat un esantion reprezentativ din populatia americana, sociologii au scos la iveala procente mai consistente: de-a lungul timpului, 12% dintre barbati si 7% dintre femei au avut relatii sexuale in afara casniciei, scrie Cotidianul.

Zambetul, intre onestitate si perversitate. Ati descoperit un prieten fatarnic si va pare rau de increderea acordata? Sunteti dezamagit ca nu ati reusit sa va dati seama mai din timp? Ei bine, sa stiti ca exista persoane capabile sa detecteze zambetele false si farsorii. Acestia sunt oamenii care intr-un fel sau altul au fost marginalizati de societate. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu prezentat recent de Asociatia Internationala pentru Stiinte Psihologice, scrie Romania libera.

Vitaminele in exces pot scurta viata. Consumate frecvent fara indicatia medicului, suplimentele alimentare dau peste cap mecanismul natural de aparare a organismului, ceea ce duce la scurtarea sansei de viata, arata studii recente. Doctorii recomanda consumul de vitamine ajutatoare numai in cazuri exceptionale, cand organismul este mult prea slabit pentru a lupta cu factorii nocivi din mediu, scrie Adevarul.

Femeile castiga in greutate din cauza barbatilor. Sunt multe motive pentru care greutatea femeilor fluctueaza. Unele spun ca din cauza programului de munca febril nu mai au timp de gimnastica. Altele considera ca de vina este tentatia tonomatului de ciocolata de la serviciu. Dar cercetarile intreprinse de corporatia Slendex demonstreaza ca adevaratul motiv il constituie partenerii lor. Conform studiului, principalul factor care determina schimbarile de greutate ale femeilor este fericirea (sau lipsa acesteia) in relatiile sentimentale, scrie Romania libera.

Bolile venerice baga romanii in spital. Numarul cazurilor de boli cu transmitere sexuala este in crestere in Romania, spun specialistii. Sifilisul, SIDA sau hepatita reprezinta a cincea cauza de internare in spitalele din tarile in dezvoltare, arata un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), scrie Adevarul.