Curele de slabire, alese in functie de profesie. Dietele de slabire au cele mai bune rezultate atunci cand sunt personalizate in functie de stilul de viata, profesie si analizele sangelui. O persoana care are un job solicitant din punct de vedere fizic are alte nevoi nutritionale comparativ cu o persoana care sta opt ore la birou si merge cu masina pana acasa, spun specialistii. Nutritionistul este cel care dozeaza necesarul caloric zilnic, astfel incat persoanele cu o munca activa – constructori, postasi, curieri rapizi – sa nu-si piarda tonusul sau sa ajunga la carente in organism, scrie Gandul.

14 semne surprinzatoare care prevestesc o viata mai lunga si plina de satisfactii. Cele mai recente cercetari in domeniul calitatii vietii si al longevitatii scot in evidenta existenta a 14 semne prevestitoare, dovedite stiintific, care pot influenta in mod direct cat de mult si cat de bine putem sa ne traim viata, dar si cateva sugestii in aceasta privinta: 1) Ati fost nascut de o mama tanara; 2) Sunteti un iubitor de ceai; 3) Sunteti o persoana activa; 4) Evitati bauturile racoritoare; 5) Aveti picioare puternice. Citeste mai mult in Romania libera.

Cele mai tari leacuri contra tusei. Ati racit si chiar daca febra a scazut, tusea nu va da pace? Va spunem cum s-o invingeti! Daca afectiunea a aparut deja, atunci trebuie sa folosim antitusive, cum ar fi: nalba-mare, potbalul, patlagina. Putem sa le preparam ca si infuzii, folosind o lingura de frunze de planta, la o cana de apa clocotita. Se indulceste si se beau 2 cani treptat in cursul unei zile. Plantele pot fi folosite separat sau un amestec in parti egale, scrie Click.

Mai mult de jumatate dintre romance nu se protejeaza de o sarcina nedorita. Mai putin de jumatate dintre femeile din Romania se protejeaza de o sarcina nedorita, au declarat medicii specialisti, ieri, la lansarea campaniei „Contraceptia – un pas spre libertate”. „Potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), in Romania, doar 38% dintre femei foloseau, in 2004, o metoda contraceptiva moderna, in timp ce, in tarile civilizate, 75% din populatie recurge la o astfel de practica”, a precizat dr. Raluca Teodoru. Totusi, medicii apreciaza ca cifrele sunt relativ mari pentru tara noastra, avand in vedere ca pana in 1989 metodele de contraceptie erau interzise, scrie Gandul.

Un simplu test de sange iti poate spune cati ani mai ai pana la menopauza. Inca un pas inainte pentru medicina si inca o problema rezolvata. Femeile nu mai au de ce sa-si faca griji in privinta momentului ideal al conceperii unui copil, pentru ca, acum exista testul care le spune exact cati ani mai pot concepe. Medicii pot prezice momentul in care femeia intra la menopauza, prin masurarea nivelurilor de hormoni din sange. Specialistii precizeaza ca aceasta descoperire este o harta a reproductivitatii pacientelor, scrie Romantica.