Feriti-va de barfa la serviciu! Efectele negative ale „barfei“ sunt multe, in timp ce beneficiile lipsesc cu desavarsire, increderea in cei care obisnuiesc sa barfeasca pierzandu-se foarte usor. „Persoanele care plimba vorba au tendint a de a denatura lucrurile, asa ca ajung sa fie marginalizate si ignorate“, atentioneaza Mihaela Stroe. Specialista sustine ca astfel de „activitati“ au doar persoanele care simt nevoia sa fie in centrul atentiei sau care vor sa spuna cu orice pret ceva, desi nu au nimic important de comunicat. „Pe moment poate ca ii ajuta acest tip de discutii, insa pe termen lung sunt paguboase, pentru ca le distrug credibilitatea“, adauga Mihaela Stroe, scrie EvZ.

Spalati-va pe maini ca sa nu raciti! In perioada anotimpului rece, posibilitatile de a ne lua vitaminele si mineralele din alimentatie sunt mai limitate decat in timpul verii. O alimentatie bogata in legume si fructe ajuta sistemul imunitar sa functioneze si ne protejeaza de actiunea microbilor si a virusilor. La fel de utila e respectarea catorva reguli elementare de igiena. Iata cateva sfaturi pe care specialistii din Ministerul Sanatatii le recomanda populatiei, in aceasta perioada. E important ca mainile sa fie spalate cat mai des, cu apa si sapun. In lipsa acestora, pot fi folosite geluri antibacteriene. Evitati aglomeratia si contactul cu persoanele racite sau gripate. Folositi batista in momentul stranutului sau al tusei. Acest lucru este esential atat pentru igiena personala cat si pentru a preveni raspandirea virusilor.

De ce femeile sunt mai friguroase decat barbatii Femeile simt mult mai mult frigul decat barbatii, pentru ca acestea au un sistem de a pastra caldura interna mult mai dezvoltat comparativ cu barbatii. „Femeile au stratul de grasime uniform pe intreg corpul, iar acest lucru le ajuta ca sangele lor sa circule catre toate organele interne”, precizeaza Mark Newton, cercetator la Universitatea Postsmouth. Tototdata, femeile au mai mereu senzatia de frig la maini si la picioare, pentru ca sangele nu ajunge in aceste zone si astfel apare senzatia de frig, sustin specialistii. Somnul, spun specialistii, influenteaza temperatura pe care corpul uman o resimte. Astfel, persoanele foarte obosite sunt mult mai sensibile la schimbarile de temperatura, afirma Newton. Mai mult, temperatura corpului scade in timpul noptii, iar aceasta scadere este mult mai drastica la femei, scrie Gandul.

Albirea dintilor, periculoasa Stomatologii avertizeaza asupra efectelor negative pe care aceste tratamente le au in timp asupra dintilor: de la cresterea sensibilitatii la alimentele calde sau reci si distrugerea smaltului, pana la fisurarea suprafetei dintilor si la aparitia cariilor. Drept urmare, persoanele care au deja o sensibilitate a dintilor sunt sfatuite sa nu apeleze la astfel de metode de infrumusetare. „Chiar si aceste paste de dinti cu efect de albire, existente acum pe piata, sunt nocive pentru dinti, scrie Adevarul.