Mastile de argila nu trebuie folosite mai mult de o data pe saptamana. Dermatologii atrag atentia ca mastile de argila, a caror compozitie este foarte bogata in saruri, se folosesc cel mult o data pe saptamana. „Acest tip de masca catifeleaza tenul, dar folosirea acesteia intr-un mod abuziv duce la asprirea fetei”, precizeaza doctorul dermatolog Gabriela Stoleriu. Medicii specialistii recomada cu predilectie masca de argila persoanelor cu tenul uscat sau care au probleme cu acneea, scrie Gandul.

Cele mai periculoase 4 tipuri de alimente care provoaca dependenta. Nutritionistii continua sa recomande persoanelor care vor sa slabeasca diferite "trucuri" pentru a evita surplusul de calorii, dar si metode de evitare a produselor cu un potential adictiv foarte ridicat, care deregleaza metabolismul. Potrivit publicatiei "Daily Mirror", specialistii atrag atentia asupra aparitiei dependentei fata de cateva alimente care duc la ingrasare rapida si ofera cateva strategii de a combate aceste pofte nesanatoase. Printre alimentele care provoaca dependenta se numara ciocolata, chipsurile si painea, scrie Romania libera.

Sclavii internetului traiesc rupti de viata reala. Orele nesfarsite petrecute in fata calculatorului pot distruge prietenii, provoaca boli sau pot sa le induca internautilor confuzii intre viata reala si universul virtual. Jocurile video si platformele de socializare continua sa faca victime in randul celor peste 6,5 milioane de romani care utilizeaza in mod constant internetul, potrivit estimarilor facute de Asociatia Nationala a Internet Service Providerilor, scrie Adevarul.

Injectiile care va scapa de riduri in trei sedinte. Femeile si barbatii care doresc sa scape de riduri pot beneficia de un nou tratament, lansat ieri si in Romania. Sculptra este un tratament injectabil care regenereaza celulele de sub piele si care stimuleaza productia de colagen. Spre deosebire de tratamentele de pana acum, acesta permite recuperarea imediata a celor care il folosesc. Pentru ca tratamentul sa aiba efect, este nevoie de trei sedinte, efectuate odata la doua luni. O sedinta dureaza maximum 40 de minute, iar costul total al tratamentului este de aproximativ 1.000 de euro, in functie de cantitatea de substanta injectata, scrie EvZ.

Sindromul premenstrual este mai agresiv la fumatoare. Sindromul premenstrual se manifesta cu mai multa agresivitate la fumatoare, arata ultimele cercetari in domeniu, efectuate la Universitatea Massachusetts din Amherst, Statele Unite. Comparativ cu o nefumatoare, o femeie care fumeaza zilnic are de 2 ori mai multe riscuri sa raporteze simptome asociate SPM, iar riscul este cu atat mai mare cu cat cantitatea de tutun inhalata este mai mare, scrie Gandul.

Romanii sunt tot mai dispusi sa se lase de fumat. Numarul fumatorilor a scazut cu sase la suta din 1999 pana anul acesta. Barbatii s-au lasat de tutun in numar mai mare decat femeile. Numarul fumatorilor din Romania a scazut semnificativ, de la 36%, in urma cu 9 ani, la 30%, anul acesta, dupa cum arata ultimele studii prezentate ieri la Institutul de Pneumologie „Marius Nasta“, din Bucuresti. Conferinta a prefatat Ziua Nationala Fara Tutun, care este sarbatorita astazi. Comparativ cu femeile, barbatii par sa renunte mai usor la fumat, sustin medicii. Astfel, daca in 2004, 48,7% dintre barbati fumau, acum procentul lor nu depaseste 42%. In schimb, proportia femeilor fumatoare se mentine la 25%, scrie EvZ.