Doua noi tipuri de masaj revolutioneaza medicina complementara. Despre beneficiile terapeutice ale masajului s-a scris foarte mult, insa specialistii au descoperit recent doua noi tehnici care depasesc calitativ traditionalul masaj suedez. Este vorba de doua forme complexe de vindecare prin atingere si masare a unor zone speciale prin intermediul unui flux energetic pozitiv si relaxant. Nu este o reclama, ci chiar o recomandare a expertilor, citati de publicatia online health.com, care sustin ca, dincolo de efectul placebo, exista dovezi medicale concrete de imbunatatire a starii de sanatate si, mai ales, a starii de spirit. Cele doua tipuri de masaj sunt "Tehnica Trager: pacea interioara de 90 minute" si "Terapia craniosacrala: atingeri moi, senzatii tari", noteaza Romania Libera.

Dansul, leac pentru sedentarism si stres. Miscarile pe ring sunt benefice fizicului, pentru cei care vor sa arda calorii, dar si psihicului celor stresati. Sedentarismul, lipsa increderii in sine, boala celor “doua picioare stangi” sau chiar unele tulburari neurologice isi gasesc leacul in dans, spun cei care practica acest sport si psihologii. Andreea Ghergus are 26 de ani, este rezident in anul I la radiologie, la Institutul Clinic Fundeni, dar de doua ori pe saptamana, dupa ora 20:00, este instructor de dans la clubul Impetus din Capitala. ”Imi place foarte tare dansul. Si ma binedispune. Dupa o zi la spital de-abia astept sa vin aici sa ma destind”, spune ea. S-a apucat de dans sportiv in urma cu patru ani, cand era in anul trei de facultate, a fost la competitii, dar a fost nevoita sa faca pauza doi ani, pentru licenta si examenul de rezidentiat, iar acum a ramas sa predea, scrie Adevarul.

Shopping-ul de Sarbatori dauneaza grav sanatatii. Cumparaturile de Sarbatori cresc tensiunea arteriala pana la niveluri periculoase la peste 50 la suta dintre cumparatori. Aceasta poate duce la hipertensiune care mareste riscul aparitiei bolilor de inima si a problemelor la rinichi. Chiar si nivelul scazut al hipertensiunii este asociat cu migrene, atacuri de panica si osteoporoza. Datele au fost obtinute dupa efectuarea unui studiu realizat de Universitatea East London in parteneriat cu Moneysupermarket Shopping. Cercetatorii au rugat 15 barbati si 15 femei sa caute si sa cumpere cateva cadouri in 75 de minute. Dupa aceasta sesiune de shopping nivelul de stres al barbatilor crescuse de doua ori, iar cel al femeilor de trei ori, noteaza Romania Libera.

Barbatii, hipertensivi din cauza agitatiei. Medicii cardiologii avertizeaza ca barbatii care au depasit varsta de 40 de ani sunt afectati de hipertensiunea arteriala din cauza agitatiei. „Starea de neliniste este un prim motiv al aparitiei acestei afectiunii. Noi recomandam ca, in locul agitatiei, relaxarea si cautarea de solutii, care este mult mai benefica pentru sanatate”, afirma profesor doctor cardiolog Mircea Cinteza, membru al Societatii Romane de Cardiologie. De asemenea, cardiologii mentioneaza ca hipertensiunea arteriala apare si in cazul persoanelor ponderale si obeze. Medicii specialistii afirma ca, desi aceasta afectiune apare la barbati in jurul varstei de 40 de ani, in cazul femeilor hipertensiunea apare cu zece ani mai tarziu, informeaza Gandul.

Cum sa fim sanatosi iarna. Alimentele crude si lichidele in cantitati mari protejeaza organismul de bolile sezonului rece. Sistemul imunitar, pielea si psihicul au de suferit din cauza temperaturilor scazute. Studii recente arata ca peste jumatate din romani sufera iarna de bolile de sezon. Peste jumatate din romani sufera in fiecare iarna de raceala, bronsite sau pneumonie, arata un studiu recent al Colegiului Farmacistilor din Romania. Aceste afectiuni pot fi prevenite prin schimbarea alimentatiei si a stilului de viata. Acelasi studiu arata, insa, ca mai putin de 40 la suta dintre romani isi iau masuri de prevenire a afectiunilor sezoniere, noteaza Adevarul.

Legumele va scapa de ateroscleroza. Produsele din surse naturale va pot reda sanatatea sistemului circulator. Fumati, consumati alcool, consumati man­­caruri grase, sunteti diabetic, supra­pon­deral sau duceti o viata sedentara? Toate acestea conduc in timp la aparitia ate­ro­sclerozei. Daca vreti sa scapati de a­ceas­ta afectiune, trebuie sa va schimbati in primul rand stilul de viata. Ateroscleroza este o boala care consta in de­puneri de grasime pe peretii vaselor. De vina sunt procesul de imbatranire si factorul genetic. Pri­ma masu­ra ce trebuie lua­ta este schim­barea alimentatiei. Folositi uleiuri presa­te la rece de floa­rea-soa­relui, mas­line, po­rumb, ra­pita, con­su­ma­ti multe legume si peste, deoa­rece acesta con­ti­ne acizi grasi polinesaturati. De ase­me­nea, man­cati soia, care reduce coleste­ro­lul si nivelul triglice­ri­delor, si usturoi, care ajuta la reducerea de­pozitelor de grasime. Renuntati la branzeturi si carne grasa, la fumat, alcool si fa­ceti cat mai multa mis­ca­re, scrie Libertatea.