Lingusirea sefului, cheia succesului Cei care obisnuiesc sa-si laude sefii in exces au mai multe sanse sa ajunga in varf si un risc mult mai mic de a-si pierde jobul. Teoriile conform carora persoanele tupeiste risca sa intre in dizgratia colegilor si sa fie izolate, iar cele lingusitoare isi pierd credibilitatea sunt doar niste mituri, sustin specialistii in cariera. Aceste „calitati“ ajuta foarte mult pentru a avansa in cariera sau pentru a pastra un job, chiar daca persoanele in cauza nu au competentele profesionale necesare pentru acel job. Cei mai critici cu tupeistii sunt colegii care ii vad avantajati de superiori fara sa merite, scrie EvZ.

Sase fructe exotice pentru imunitate Maracuya, fructul pasiunii, contine vitaminele A si C, guava este bogat in fosfor, iar kiwi este o sursa buna de potasiu si de fibre. 1. Rodiile. Aceste fructe sunt foarte bogate in antioxidanti. „Consumate frecvent, rodiile intaresc sistemul imunitar si mentin prospetimea tenului“, afirma Gheorghe Mencinicopschi. Rodiile se mananca simple, alaturi de alte fructe in salate sau adaugate in iaurturi sarace in grasimi. O jumatate de fruct contine 80 de calorii. 2. Fructul pasiunii. Maracuya este bogat in vitaminele A si C, potasiu si fibre si contine doar 16 calorii. Taiati in doua fructul pasiunii si apoi scoateti si consumati pulpa cu seminte. De asemenea puteti consuma maracuya in salate de fructe sau cu pui ori peste. 3. Papaya. Fructul contine multa vitamina C si este o sursa buna de potasiu si folati. „Papaya este indicat mai ales dupa mesele copioase, deoarece contine o enzima care ajuta la procesul de digestie. Totusi, unii oameni se pot acomoda destul de greu cu gustul fructului, mai ales daca este mancat cu tot cu seminte“, mai spune Gheorghe Mencinicopschi, afirma EvZ.

Cum sa scapi de angajatii neperformanti Daca un angajat dezamageste in termeni de performanta, ar fi mai bine sa nu il dai afara imediat - pentru ca asta poate demoraliza angajatii. Un avertisment scris ca lipsa de performanta ar putea duce la actiuni disciplinare este mai folositor in aceste situatii. Documenteaza-ti intotdeauna problemele - daca ai un restaurant la care bucatarul vine tarziu la munca si nu isi face treaba, tine o evidenta a acestor chestiuni. "Ar trebui sa ai si documente care sa arate ca obiectivele functiei i-au fost clar explicate angajatului, si hartii care sa demonstreze ce nu a reusit acesta sa faca", sustine Mathew Paulose, avocat specializat in dreptul muncii de la firma Koehler & Isaacs. Daca nici dupa avertismente repetate situatia nu se imbunatateste, stabileste o intalnire, preferabil intr-o zi de vineri, cu angajatul-problema, la care sa participe si un alt director al companiei, afirma Romania Libera.

Legumele preparate nu se pastreaza in frigider Nutritionistii avertizeaza ca persoanele care pastreaza salatele in frigider risca sa se imbolnaveasca de botulism. Specialistii mentioneaza ca bacteria care duce la aparitia acestei afectiuni este cauzata si de temperatura ridicata din frigider. „Temperatura maxima pentru pastrarea alimentelor este de patru grade Celsius. In frigider cu greu se obtine aceasta temperatura, pentru ca deschiderea acestuia duce la cresterea gradelor. O alta problema este modul in care sunt igienizate, iar nespalarea adecvata duce la cresterea bacteriilor care ne afecteaza organismul”, afirma prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, citat de Gandul.

Pazeste-te singur de depresii! Specialistii spun ca oamenii se pot feri singuri sa devina depresivi. De pilda, un concediu de odihna luat la timp, deconectarea de la problemele profesionale, o ambianta placuta acasa sunt factori-cheie care ajuta la preintampinarea unor astfel de probleme. Pentru unii dintre cei care nu sunt intr-o stare grava, muzica si filmele preferate pot fi o solutie pentru a iesi din starea de impas, la fel cum cumparaturile pot fi pentru altii. Implicarea in actiuni care sa le ocupe timpul si sa le schimbe gandurile e bine-venita. Totodata, psihiatrii atentioneaza ca oamenii trebuie sa-si schimbe mentalitatea in ceea ce priveste psihoterapia. Depresia se trateaza, iar tratamentul nu tine numai de medicatie, mai ales ca aceasta nu este recomandata in stadiile initiale ale bolii, scrie Adevarul.