Tumorile mamare pot disparea in mod natural. Tumorile mamare, chiar daca nu sunt depistate prin mamografie, pot disparea in mod natural, fara tratament, potrivit unui studiu al cercetatorilor norvegieni de la Institutul de Sanatate Publica. Cercetatorii norvegieni au examinat 120.000 de femei cu varste cuprinse intre 50 si 64 de ani, care facusera o mamografie la fiecare doi ani, pe o perioada de sase ani, si un alt grup de 110.000 de norvegience cu aceleasi caracteristici, dar care facusera o singura mamografie, la sfarsitul perioadei de sase ani. Desi cercetatorii se asteptau sa nu gaseasca procente comparabile ale cazurilor de cancer de san descoperite la cele doua grupuri, ei au gasit, surprinzator, cu 22% mai multe tumori invazive la grupul de femei care au facut mamografie la fiecare doi ani, scrie Romantica.

Nu bombardati copiii cu stimulatoare imunitare. Nu le dati copiilor produse de intarire a imunitatii, de tipul Echinaceea, Ribomunil, Bronhovaxom, Oscilococcinum, chiar daca acestia racesc des, va sfatuiesc medicii pediatri, cei de familie si specialistii in boli infectioase. Sase-opt raceli pe an sunt normale la copiii de gradinita, in conditiile in care acestia schimba mediul de acasa cu cel din colectivitate, scrie EvZ.

Depresia post-nuptiala face din ce in ce mai multe victime. Orice cuplu proaspat casatorit ar trebui sa se bucure de momentul nuntii cat mai multa vreme, insa psihologii atrag atentia asupra riscului aparitiei "depresiei post-nuptiale". Tristetea resimtita dupa nunta este explicata de specialisti prin efortul si incordarea emotionala traite la cote maxime de proaspetii insuratei, care, odata iesiti din tavalugul pregatirilor dinaintea ceremoniei, au un puternic moment de cadere afectiva. Concret, aproape 10% dintre cupluri cunosc imediat dupa nunta un val imens de tristete, remuscari si frustrari, apeland in numar tot mai mare la consiliere psihologica, scrie Romania libera.

Semnele care te trimit la doctor. Ameteala si durerile de cap sau cele de inima pot ascunde afectiuni grave. Durerea de cap este unul dintre cele mai frecvente simptome, fiind intalnita atat in virozele simple, cat si in patologii mai complexe: tumori cerebrale sau afectiuni digestive. Raceala, accidentul vascular cerebral sau o posibila depresie se gasesc in spatele unei banale dureri de cap. Tot durerea de cap poate fi un simptom si pentru hipertensiunea arteriala. In formele incipiente ale bolii, ea poate fi asociata cu o stare de nervozitate, zgomot in urechi, ameteala si cu tulburari de vedere, scrie Adevarul.

Sefii rai isi imbolnavesc de inima subalternii. Sefii rai contribuie nu doar la instaurarea unui climat stresant la locul de munca, ci si la cresterea ratei de maladii cardiace in randurile angajatilor, potrivit unui studiu al cercetatorilor suedezi publicat in Occupational and Environmental Medicine. Echipa medicilor suedezi a descoperit o asociere puternica si direct proportionala intre managementul defectuos si riscul crescut de infarct si alte maladii cardiace, in urma acestui studiu, efectuat pe un esantion de peste 3.000 de angajati, scrie Romania libera.