Munca peste program, principala sursa de stres. Aproape 60% dintre bucuresteni se simt stresati, principalul motiv fiind munca peste program, arata un studiu realizat in octombrie pe un esantion de 3.300 de persoane cu varsta intre 20 si 45 de ani, din 15 cladiri de birouri din Capitala. 51% dintre bucuresteni afirma ca lucreaza peste zece ore pe zi. Orele suplimentare afecteaza si viata de familie a 40% dintre participantii la studiu care primesc reprosuri de la cei dragi pentru ca lucreaza prea mult, scrie EvZ.

Masajul, relaxare la birou, in companiile de IT. Echipele mobile de maseuri au inceput sa fie o prezenta obisnuita la companiile mari. Cei mai multi clienti ai masajului la birou sunt din domeniul IT-ului si al contabilitatii, unde patronii recurg la aceasta metoda pentru a creste eficienta angajatilor. Reprezentantii firmelor specializate de masaj la locul de munca sustin ca metoda elibereaza tensiunea si se relaxeaza muschii obositi, energizeaza angajatii si ii motiveaza sa se reintoarca la lucru, reduce absenteismul si, mai ales, intareste loialitatea angajatului, scrie Gandul.

Cum ar trebui sa arate femeia perfecta? Orice femeie din lume isi doreste sa arate bine, sa fie admirata si sa-si pastreze pana la adanci batraneti, mai ales dupa experienta maternitatii, un corp perfect, demn de invidiat. Multe dintre reprezentatele sexului slab dezvolta chiar serioase complexe de inferioritate din cauza imperfectiunilor trupului, insa specialistii le aduc o veste buna, declarand ca aceste imperfectiuni nu sunt un defect, ci dimpotriva au o serie de beneficii - se arata intr-un amplu articol aparut in ultimul numar al revistei "Current Anthropology", citata de Romania libera.

Femeile adora barbatii cu vocea groasa. Conform unui studiu realizat in Africa si publicat in Proceedings of Royal Society B, femeile prefera barbatii care au o voce groasa deoarece acest lucru indica virilitate si putere. Astfel, ei au descoperit ca femeile dintr-un trib de vanatori-culegatori considera nu numai ca barbatii care au o voce groasa sunt niste vanatori mai buni, ci si faptul ca ele prefera sa se casatoreasca cu acestia, scrie Libertatea.

iPodul, utilizat si ca alcooltest. IPod, gadgetul lansat pe piata de compania americana Apple si utilizat pentru diferite activitati de relaxare, are si o alta intrebuintare mai putin cunoscuta, aceea de a detecta alcoolemia soferilor. Gratie unui dispozitiv denumit iBreath, care poate fi atasat gadgetului folosit in mod normal pentru a asculta muzica si viziona filme, un sofer poate afla daca a baut prea mult chiar inainte de a se urca la volan, scrie EvZ.