Frica are miros specific. Transpiratia produsa in momentul in care suntem cuprinsi de teama transmite semnale care ii pot face pe cei din jur sa aiba o reactie asemanatoare, conform cercetatorilor americani de la Universitatea Stony Brook din New York. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au examinat mostre de transpiratie de la 40 de persoane care se pregateau sa sara din avion pentru prima data, scrie Adevarul.

Strategii care va ajuta sa va tineti de sport. Sportul nu inseamna doar sanatate fizica, ci si psihica. Specialistii spun ca este una dintre cele mai bune metode pentru a va descarca energiile negative si pentru a va capata echilibrul emotional. Pentru a face loc sportului in programul vostru, este important sa va gasiti macar trei ore libere pe saptamana pentru a le dedica activitatilor sportive. Daca veti dedica pentru miscare zile si ore bine stabilite, asa cum faceti cu intalnirile de serviciu, sansa de a merge la sala va creste, scrie EvZ.

Lentilele heliomate, indicate pentru sezonul rece. Lentilele heliomate sunt benefice pentru vedere daca sunt folosite in timpul sezonului rece, precizeaza medicii oftalmologi. Neprotejarea adecvata a ochilor in sezonul rece, avertizeaza specialistii, duce la afectarea temporara a vederii, dar exista si riscul aparitiilor unor afectiunii destul de grave, precum cataracta sau chiar leziuni ale retinei, scrie Gandul.

20 de lucruri importante de facut in timpul sarbatorilor de iarna. Goana stresanta dupa cadouri, lista nesfarsita de cumparaturi pentru a umple frigiderul cu bunatati, grija obsesiva de a reactualiza agenda cu persoanele care trebuie felicitate de sarbatori, bilantul contabil si profesional la sfarsit de an – sunt doar cateva dintre motivele responsabile de aparitia unor stari de epuizare fizica si emotionala, care, din pacate, anuleaza veselia si bucuria prilejuita de mini-vacanta de iarna. Romania libera va prezinta un set de "ponturi" pentru a remedia aceste neajunsuri si pentru a va ajuta sa intrati mai usor si fara probleme in spiritul sarbatorilor de iarna.

Dulciuri bune pentru copii. Fructele, ciocolata si prajiturile de casa sunt cele mai indicate deserturi pentru cei mici. Dulciurile sunt pe locul intai in topul cadourilor de Mos Nicolae. Atentie insa la calitate si la cantitate! Unele deserturi pot fi greu digerabile si pot da tulburari digestive. Dulciurile concentrate consumate regulat le afecteaza copiilor sanatatea danturii, mai ales daca acestia nu obisnuiesc sa se spele des pe dinti, scrie Adevarul.

Un stranut poate imbolnavi 150 de persoane in 5 minute. Potrivit unui studiu realizat de cercetatoarea britanica Hanna Nowak, un singru stranut poate imbolnavi de gripa circa 150 de persoane in mai putin de cinci minute. Acest lucru e mai probabil sa se produca intr-o incapere ticsita cu oameni, in mijloacele de transport sau chiar pe strada, in aglomeratie. In timpul unui stranut sunt eliberate in atmosfera, cu o viteza foarte mare, circa 150.000 de particule minuscule de mucoasa, pline cu germeni, scrie Libertatea.