Alergiile se previn inca din copilarie. Gravidele nu ar trebui sa fumeze sau sa stea in fum de tigara, iar copiii cu mame alergice nu ar trebui sa manance oua inainte de 2 ani. Cei mai predispusi la alergii sunt copiii ale caror mame sunt alergice, dar si cei care au rude apropiate cu astfel de probleme. Femeile gravide nu ar trebui sa fumeze si nici sa stea in zone unde se fumeaza, iar dupa nastere, una dintre cele mai bune metode pentru a evita alergiile este alaptarea bebelusilor. In plus, ultimele recomandari ale pediatrilor sunt ca produsele alergene precum oul sa fie introduse dupa doi ani, scrie EVZ.

Stiti sa alegeti carnea? Faceti de pe acum cumparaturile pentru sarbatori? Vreti sa stiti cum trebuie sa alegeti carnea pentru a nu avea probleme de sanatate? Irina Dinu, purtator de cuvant in cadrul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), si reprezentanti de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va spun la ce anume sa fiti atenti, noteaza Libertatea.

Computerul iridologilor „citeste” bolile in ochi. Persoanele cu ochi caprui se imbolnavesc frecvent de boli reumatice si hepatice. Oamenii cu ochi albastri sufera mai des de astm si eczeme, iar cei cu ochii verzi pot suferi de boli ereditare. Ochii nu sunt numai oglinda sufletului, ci si a intregului organism. Cel putin asta sustin doctorii care „citesc” in ochi suferintele oamenilor. Medicul iridolog nu-ti spune boala de care suferi, dar vede, prin metode neinvazive, care organ este afectat. „Iridologia este stiinta diagnosticarii unor afectiuni, predispozitii, modificari de functie si structura ale unor organe sau tesuturi pe baza studiului atent al culorii, semnelor, structurilor si modificarilor irisului, noteaza Gandul.

Ceaiul de coada-calului trateaza bolile de plamani. Are efecte miraculoase in tratarea bolilor aparatului respirator si a celor de rinichi, dar este si un aliat important in curele de slabire. Acestea sunt insa doar o parte din proprietatile cozii- calului, o planta de leac foarte raspandita la noi. Anumite substante aflate in compozitia acestei plante protejeaza aparatul respirator impotriva infectiilor si refac tesuturile distruse in cazul bronsitei, pneumoniei sau tuberculozei. Totodata, ceaiul facut din tulpini de coada-calului stimuleaza si dezinfecteaza aparatul urinar si mareste intensitatea proceselor de eliminare pe cale renala si digestiva, fiind un produs indicat in curele de slabire, informeaza Libertatea.

8 reguli pentru o lista de intretinere corecta. Radu Opaina ne spune ce cuprinde lista de plata la bloc. Cel mai important document financiar-contabil intr-o asociatie de proprietari este lista de plata. Aceasta este similara unei facturi pe bloc in care se precizeaza obligatiile de plata ale tuturor proprietarilor. Specialistul Click!, Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari din Romania, ne spune de unde aflam cat trebuie sa platim la bloc, scrie Click.

Mananca banane ca sa ai energie! Consumam prea multe grasimi si prea putini carbohidrati, sustin specialistii in nutritie din Marea Britanie. Potrivit acestora, oamenii prefera sa manance pateuri sau alte produse uleioase in loc de banane, pentru ca au impresia ca fructele ingrasa mai mult. Nutritionistii spun ca o banana consumata zilnic nu e periculoasa pentru silueta. Acest fruct contine 23% carbohidrati si doar 0,2% grasimi, e hranitor si actioneaza ca un veritabil energizant, scrie Libertatea.