Excluderea din dieta a carbohidratilor va poate ajuta sa scadeti in greutate, dar cauzeaza probleme cu memoria, avertizeaza un studiu american citat de publicatia „Daily Mail“. Cercetarea a aratat ca persoanele care au evitat alimentele cu amidon au obtinut rezultate mai proaste la testele de memorie decat cele care au mancat paste, paine si cartofi. Carbohidratii sunt o sursa importanta de energie pentru creier. Regimul afecteaza si memoria vizuala. Oamenii de stiinta au monitorizat, timp de trei saptamani, 19 femei cu varsta intre 22 si 55 de ani, din care o parte au tinut o dieta echilibrata saraca in calorii, iar restul, o dieta fara carbohidrati. Cercetatorii au observat ca, intr-o saptamana de regim, femeile care au renuntat la carbohidrati au obtinut rezultate mai proaste la testele de memorie. Analizele au verificat atentia, memoria pe termen scurt si lung, precum si pe cea vizuala, scrie EvZ.

Obezitatea, programata genetic si comandata de creier Identificarea a sase noi factori genetici care predispun la ingrasare si la aparitia obezitatii si care, in cele mai multe cazuri, au un puternic impact asupra functionarii creierului, a condus la concluzia ca oamenii sunt programati genetic pentru a manca in exces. Acest studiu international, publicat in revista Nature Genetics, care a condus la descoperirirea celor sase noi mutatii genetice, a fost efectuat initial pe un esantion de 9.000 de persoane, afirma Romania Libera.

Sfaturi pentru un Craciun la pret redus Criza economica inseamna, pentru multe familii, ca Sarbatorile de anul acesta vor fi mai "sarace" decat cele din anii trecuti. Insa, nu este nevoie ca Sarbatorile sa se transforme intr-un "cosmar bugetar". Iata zece sfaturi de urmat pentru toti cei afectati de criza: 1. Fa o lista cu ce ai nevoie si tine-te de ea. Calculeaza cu atentie numarul de invitati care ar putea veni pe la tine in aceasta perioada si fa-ti cumparaturile si in functie de buget, avand grija sa nu cedezi tentatiei de a cumpara "trei la pret de doua" cand tu ai nevoie doar de o singura bucata. 2. Ia in calcul si faptul ca vei avea, cateva zile, din ce sa pui laolalta cateva mese folosindu-te de ce a ramas prin frigider (supe, salate, antreuri etc). 3. Cere fiecarui invitat sa contribuie cu cate ceva. Spune clar ce ai nevoie, luand in considerare si priceperea fiecarui invitat: cei care nu stiu sa gateasca pot aduce branzeturi, nuci sau vin, iar ceilalti, ce fel de mancare le iese cel mai bine si este in concordanta cu sarbatorile. 4. In loc de ingrediente scumpe incearca sa gasesti substitute la fel de gustoase, dar mai ieftine. Incearca vin spumant in loc de sampanie, spre exemplu, scrie Romania Libera.

Cum sa-ti revii din mahmureala O noapte de betie are efecte nefaste asupra organismului, orice zgomot devenind insuportabil, din cauza durerilor de cap. Specialistii publicatiei „The Sun” au gasit insa cateva remedii impotriva mahmurelii, care ne ajuta sa ne regasim vigoarea. Acestia sustin ca, in primul rand, trebuie schimbata bautura si ca nu alcoolul in stare pura este cel care ne creeaza probleme, ci celelalte chimicale pe care le contin cocktailurile, cum ar fi, de exemplu, colorantii. Pentru ca alcoolul este diuretic, nivelul de apa din organism scade drastic. Potrivit publicatiei citate, atunci cand alcoolul ajunge la creier, acesta blocheaza productia unui hormon numit vasopresin. Din aceasta cauza, rinichii ajung sa directioneze lichidele direct in vezica urinara, in acest fel explicandu-se de ce urinam mai mult atunci cand bem. Astfel, apa, sucurile sau alte bauturi fara alcool ne vor ajuta sa reinstalam echilibrul in organism. Totodata, bananele sunt o sursa importanta de potasiu si saruri minerale, acestea reusind sa rareasca drumurile spre toaleta. Dulciurile au rolul de a reglementa nivelul de glucoza din sange, fiind recomandate dupa excesul de alcool. Ouale la micul dejun pot restabili nivelul vitaminei B, dar si al proteinelor care dau organismului putere, iar lamaile pot preveni deshidratarea, scrie Gandul.

Femeile se plang de ani de zile ca unii barbati sunt mai interesati de fotbal decat de sex. Acum oamenii de stiinta pretind ca au aflat de ce. Neurologii care s-au uitat in creierul fanilor de fotbal in timp ce acestia urmareau un meci au aflat ca la vederea inscrierii unui gol de catre echipa preferata se declanseaza activitatea intr-o regiune a creierului responsabila pentru placerea intensa si excitarea sexuala. Oamenii de stiinta cred ca ei sunt primii care au observat creierul unui spectator in timpul unui meci de fotbal. "Scopul nostru a fost sa analizam pasiunea pe care o au anumite persoane pentru sport si de a captura sentimentul intens ce provoaca placerea pe care o au suporterii cand ehipa lor preferata inscrie un gol" a declarat cercetatorul John McLean de la institutul de Stiinte Neurologice din Glasgow, scrie Gardianul.

Pomelo creste imunitatea Acest fruct, cel mai mare din familia citricelor, are un continut ridicat de vitamina C, care nu se depreciaza nici dupa multe saptamani de la momentul recoltarii. Consumul regulat de pomelo contribuie la buna functionare a sistemului imunitar, distruge radicalii liberi si influenteaza asimilarea calciului in organism. Pomelo mai contine si alte substante nutritive: vitaminele B3, B5, P, provitamina A, alaturi de calciu, magneziu, potasiu si alte minerale, scrie Adevarul.