Persoanele care fac miscare inainte de a merge la serviciu sunt fericite. Exercitiile sunt benefice atat asupra sanatatii, cat si a starii de spirit. Persoanele care fac miscare inainte de a se duce la serviciu sunt mai fericite, rezistente in fata stresului si mult mai productive, sustin cercetatorii de la Universitatea din Bristol. Cercetarea a fost efectuata pe un esantion de 200 de angajati de la o firma de IT, carora li s-a cerut sa completeze un chestionar despre starea de spirit inainte si dupa ce au facut putina miscare. Astfel, s-a putut constata ca miscarea modifica intr-un mod semnificant starea de spirit a fiecarui angajat, scrie Gandul.

Soarele este cel mai bun catalizator al vitaminei D. Vitamina D este o exceptie in lumea vitaminelor prin faptul ca sfideaza "regulile" naturale conform carora acest tip de substante de care organismul are nevoie provin din alimentatie. Fixarea in corp a vitaminei D depinde de alimentatia echilibrata si expunerea la soare, scrie Romania libera.

Hrana mamelor influenteaza sanatatea copilului. Alimentatia femeilor ce vor sa devina mame influenteaza cresterea, dezvoltarea copilului si calitatea vietii sale. Dr. Stefan Constantinescu, medic de familie, indica studii care arata ca alimentatia viitoarei mame, chiar inainte de concepere, poate influenta sanatatea viitorului copilas. Nevoile fiind mai mari, si aportul trebuie sa fie mai mare, mai ales in vitamine si minerale. Cele mai multe astfel de substante vitale pentru organism le gasim in fructe si legume proaspete, iar medicii nutritionisti recomanda consumul zilnic de la doua pana la cinci portii de fructe si legume, informeaza Romania libera.

Stop publicitatii nesanatoase! Copiii sub 12 ani nu vor mai vedea la televizor reclame la produsele destinate lor care sunt considerate a fi nocive. Peste 22 de milioane de copii din Europa sunt supraponderali, publicitatea purtand o mare parte din vina pentru aceasta situatie. Romania este prima tara din Europa care a adoptat Codul etic pentru publicitatea adresata copiilor, referitoare la produse alimentare si bauturi racoritoare. La noul cod, au subscris 12 mari companii, printre care Nestle, Coca-Cola si Mars, informeaza Adevarul.

Remedii naturiste eficace in balonare. Se recomanda consumul a doua cani cu infuzie de anghinare, papadie, inaintea meselor principale. Infuzia se prepara dintr-o lingurita planta la 250 ml apa. Se lasa acoperit vasul 15 minute, se strecoara si se consuma, neindulcit, scrie Atac-Online.