Terapii haioase impotriva depresiei. Imbratisati-va cu cei dragi, faceti haz de necaz si exersati-va autoironia. Terapia atingerii, umorul si meditatia par a fi cele mai bune remedii contra tristetii, care loveste multe persoane in aceasta perioada din an. O simpla imbratisare va poate ajuta sa descarcati „oxitocina“, asa-numitul hormon al increderii, care induce o stare de calm si liniste in organism. Acelasi hormon se elibereaza in corp si dupa ce ati facut dragoste cu partenerul ori, la copii, in timpul alaptarii, scrie EVZ.

O altfel de terapie - Scleroterapia. Ranile diabetice, cele la talpi si ulcerul varicos pot fi vindecate fara operatie, prin scleroterapie. Bolile aparatului locomotor, provocate deseori de o proasta circulatie a sangelui, sunt pacatoase, dar se poate lupta impotriva lor. Bucurestenii, si nu numai ei, beneficiaza, de putin timp, de servicii de exceptie in vindecarea ranilor diabetice, a celor la talpi si a ulcerelor varicoase. E vorba despre tratamentele prin scleroterapie. In Romania functioneaza deja unul dintre cele mai mari centre de tratament al plagilor cronice, problematice, greu de vindecat sau aproape imposibil, informeaza Libertatea.

Ciocolata neagra scade pofta de mancare. Ciocolata neagra ar putea fi de ajutor in curele de slabire, deoarece scade cu 15 la suta apetitul, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Copenhaga. La o jumatate de ora dupa ce au mancat ciocolata neagra, celor saisprezece voluntari barbati li s-a oferit pizza. La fel s-a procedat si dupa ce acestia au mancat ciocolata cu lapte, iar rezultatele au fost comparate, anunat Adevarul.

Revelion la munte sau la mare. Turistii care s-au decis pe ultima suta de metri sa-si petreaca vacanta in strainatate mai au o sansa: ofertele de ultima ora. Agentiile mai au cateva locuri pentru petrecerea dintre ani. Cei care nu au apucat sa-si faca rezervare pentru minivacanta de Anul Nou mai pot gasi locuri pe site-urile specializate. Ofertele sunt limitate, caci Anul Nou bate la usa, noteaza Click.

Fructe „de dregere” dupa sarbatori: kiwi si ananas crud. Alimentele grase „streseaza” bila, cele condimentate „supara” stomacul. Cozonacul se consuma la 3 ore dupa masa. Specialistii spun ca nu exista o indicatie standard pentru consumarea alimentelor traditionale sarbatorilor de iarna, chiar daca unele persoane au postit in aceasta perioada. Reluarea dietei normale se face chiar din ziua de Craciun, fara o prudenta exagerata, pentru cei sanatosi. Unele avertizari exista pentru persoane cu probleme de sanatate: evitarea unor alimente grase pentru cei cu suferinte biliare si evitarea celor condimentate pentru persoanele cu afectiuni ale stomacului, noteaza Gandul.

Ciocolata, benefica pentru organism. Ciocolata este un aliment nutritiv important, care contribuie substantial la dezvoltarea si sporirea activitatii fizice a omului. Rezultatele mai multor studii au demonstrat ca acest deliciu irezistibil are mai multe calitati decat defecte: elimina stresul imbunatateste puterea de concentrare este mai sanatos decat cafeaua sau ceaiul negru (o ceasca normala de cafea contine de la 130 la 150 miligrame de cofeina, pe cand o bucatica de ciocolata contine numai 6 miligrame) produce senzatia de satietate, scrie Romania libera.

Vascul, bun nu doar la sarutat, ci și la pansat. Aceasta planta nu e doar un simbol al sarbatorilor, ci și un bun remediu pentru hipotensiune si astm. Infuzia si siropul de vasc pot fi folosite in tratarea afectiunilor cardiace, renale sau pulmonare și in prevenirea aparitiei tumorilor. In cartile de specialitate se precizeaza ca vascul, planta parazitara care se dezvolta pe ramurile copacilor, are efecte terapeutice daca este recoltat in lunile octombrie si decembrie sau primavara, in luna martie, scrie Adevarul.