Suplimentele pentru imunitate, cu echinaceea ori cu zinc, sunt ajutoare de nădejde în timpul iernii. Echinaceea are calităţi antibiotice, antivirale şi antiinflamatorii. Ea sporeşte abilitatea celulelor de a distruge bacteriile şi de a inhiba virusurile. La rândul său, zincul reglează procesele metabolice, activitatea enzimelor şi menţine integritatea celulelor. „În plus, este important pentru menţinerea sănătoasă a pielii, a oaselor şi a părului“, explică farmacista Cristina Păun. Zincul se găseşte în cantităţi mult prea mici în organism, de aceea este necesară o suplimentare a alimentaţiei cu preparate de la farmacie. Ele acţionează cel mai eficient în asociere cu vitamina A, calciu şi fosfor, afirma EvZ.

Dorinţa tot mai mare a oamenilor de a avea o igienă riguroasă se poate transforma într-un adevărat inamic al sănătăţii. După ce reclamele ne-au promis că săpunul antibacterian împiedică dezvoltarea bacteriilor la nivelul pielii, studii recente întreprinse în SUA arată că produsul nu este chiar atât de eficient. Altfel spus, toate produsele antibacteriene sunt eficiente la început, dar, după o perioadă de utilizare zilnică, în care germenii se obişnuiesc cu substanţele respective şi devin rezistenţi, săpunurile şi loţiunile antibacteriene nu-şi mai păstrează eficacitatea. Dermatologii de la Universitatea Michigan din SUA, care au realizat studiul, atenţionează în primul rând asupra triclosanului, unul dintre ingredientele săpunurilor antibacteriene. Triclosanul este o substanţă cu efect antiseptic, dar cu un mare dezavantaj. Atunci când săpunul cu triclosan este întrebuinţat frecvent, bacteriile devin rezistente la această substanţă şi nu mai reacţionează la ea, astfel încât săpunul nu mai are acţiune antibacteriană, informeaza Gandul.

7 semne ca partenerul tau este un maniac sexual. Publicatia online The Frisky, a intocmit o lista cu sapte semne care atesta dependenta de sex. DIAGNOSTIC: Nu tine cont de planuri, lipseste de la munca si de la evenimente importante pentru a face sex. VIATA REALA: Evita interactiunile sociale, renunta la intalnirile cu prietenii si familia pentru a avea relatii sexuale. EXEMPLU: Daca exista cea mai mica sansa de a face sex, dependentul va renunta la absolut orice - munca, prieteni, petreceri - pentru ca nimic altceva nu pare mai important, scrie Romania libera.