Pentru ca o relatie la distanta sa reziste, este important ca amandoi partenerii sa-si povesteasca toate intamplarile prin care trec, ce activitati desfasoara zilnic, ce prieteni isi fac si sa descrie locul in care traiesc. „Cel care pleaca trebuie sa-i trimita partenerului mostre din realitatea lui: sa-i trimita o floare pe care o are in camera sau mici obiecte pe care le are ca decor. Este important sa se auda zilnic si sa-si povesteasca despre ce au facut in ziua respectiva“, explica Bogdana Bursuc, psiholog la Mind Institut din Bucuresti. La fel de important este ca partenerul sa fie anuntat din timp daca urmeaza o perioada in care nu veti putea comunica deloc. „Cel mai mult conteaza constanta interactiunii. Daca cei doi se vad la sfarsit de saptamana fara sa fi vorbit intre timp, poate sa apara un sentiment de instrainare mai ales daca unul dintre ei a avut parte de intamplari foarte importante pentru el. Celalalt partener se poate simti coplesit si de aceea comunicarea este mai buna decat intalnirile“, mai spune Bogdana Bursuc, scrie EvZ.

Topul alimentelor care dau energie Iaurtul, semintele de dovleac, carnea de pasare, stafidele si citricele sunt doar cateva dintre produsele recomandate de specialisti. Magneziul este o buna calauza pentru glucoza, deoarece reuseste sa o transporte in celule, de unde este absorbita si convertita in acid piruvic. Acest acid are un rol important in ciclul Krebs, ajutand la metabolizarea glucidelor, grasimilor, aminoacizilor, proces in urma caruia are loc eliberarea de energie. Alimentele recomandate sunt fulgii de ovaz, orezul brun, boabele de quinoa, semintele de dovleac, nucile, lintea si legumele cu frunze verzi. Unele dintre acestea contin proteine mai bune decat cele din carne, iar altele sunt o sursa extraordinara de calciu, mult mai usor de asimilat decat cel din lapte. Cromul asigura si el o sursa importanta de energie. Acest mineral intervine in metabolismul proteinelor, lipidelor si al glucidelor. In lipsa lui, insulina nu e capabila sa participe la metabolismul glucidic. Totusi, organismul nu dispune de surse «inepuizabile» de crom si cantitatea acestui element scade proportional cu inaintarea in varsta, precum si in urma activitatii fizice intense. Fara el, creste sensibilitatea la glucide, ceea ce poate duce la cresterea in greutate sau la diabet zaharat, scrie Evenimentul Zilei.

Persoanele silitoare, ambitioase si disciplinate pot trai cu pana la patru ani mai mult decat indivizii cu o personalitate impulsiva, sustin cercetatorii de la Universitatea Riverside din California. Oamenii de stiinta spun ca acestea sunt „ingredientele” necesare pentru ca oamenii sa traiasca mai mult si mai fericiti. Rezultatele studiului arata ca trasaturile psihice joaca un rol important in determinarea factorilor de risc, scrie Gandul.

Vitaminele si cremele “purificatoare” - bani aruncati pe fereastra. Cercetatorii britanici au avertizat, luni, ca majoritatea produselor prezentate ca avand rolul de "detoxificare" a organismului sunt, de fapt, inutile sau au prea putine efecte benefice, informeaza bbc.co.uk. Specialistii au analizat o masca de fata produsa de Garnier, despre care producatorii sustin ca "detoxifica" pielea prin indepartarea "toxinelor". Acele "toxine" s-au dovedit a fi praf, farduri si uleiuri pentru piele, pe care orice produs de demachiere din lume ar putea sa le indeparteze. Un plan de detoxifiere, cu o durata de cinci zile, propus de compania Boots, care sustine ca elimina toate toxinele din organism, a fost si el criticat de specialisti, ce sustin ca acest program nu este sprijinit de nicio dovada stiintifica. Consumatorii care urmeaza o dieta sanatoasa, alaturi de acest medicament-supliment, se vor simti intr-adevar mai bine ca in trecut, dar acest lucru nu are nimic de-a face cu produsul in sine, scrie Gardianul.

Ponturi pentru a trai bine in vremuri de criza Nu mergeti la cumparaturi cand ... va este foame. Riscul unei incursiuni prelungite cu caruciorul printre rafturile cu produse alimentare este imens: veti fi tentat sa cumparati tot felul de bunatati de care va puteti dispensa cu usurinta. Stabiliti-va un buget saptamanal pentru cumparaturi. Ideea de a va impune un buget fix pentru diferite produse cu costuri estimative va fi extrem de utila pe termen mediu si scurt. Veti putea face economii, pastrand limite rezonabile intre ceea ce va este cu adevarat necesar si ceea ce reprezinta un surplus ineficient. Verificati mereu lista de cumparaturi. Lista nu impune restrictii, dar determina un comportament de consum pragmatic, mai ales in vremuri de criza financiara. Initial este recomandat sa alcatuiti meniuri pentru fiecare zi a saptamanii si apoi sa selectati doar produsele si ingredientele strict necesare, pe care sa le transcrieti in lista de cumparaturi. Aceasta metoda este foarte eficienta pentru ca va ajuta sa economisiti timp cand sunteti in hipermarket si, in plus, va anihila orice "tentatie" de a cumpara produse de care nu aveti nevoie si care nu se regasesc pe lista, scrie Romania Libera.