Alimente-cheie in dieta copiilor. O alimentatie echilibrata care contine calciu, magneziu, fibre si potasiu intareste organismul copiilor si-i protejeaza de boli de oase, inima si chiar cancer, sustin specialisti in volumul „Dietary Guidelines for Americans“, citat de site-ul WebMD. Dati-le copiilor zilnic lactate, cereale integrale, fructe si legume. Lactatele sunt cea mai buna sursa de calciu, mineral esential pentru sanatatea oaselor si dezvoltarea copiilor. Majoritatea micutilor trebuie sa consume trei portii de lactate pe zi. De exemplu, la micul dejun dati-le un bol cu lapte si cereale. La desert, oferiti-le iaurt si fructe. De asemenea, este bine ca sandviciurile sa contina si o felie de branza, scrie EvZ.

Afinele nu ii scapa pe diabetici de insulina. Specialistii naturisti sustin ca afinele pot regla glicemia bolnavilor de diabet zaharat, insa medicii diabetologi sunt sceptici in ceea ce priveste eficienta tratamentelor naturiste. „Studiile arata ca preparatele din afine regleaza sau chiar scad nivelul glicemiei diabeticilor”, afirma dr. Iulia Vlad, medic specialist in medicina de familie cu competenta in apifitoterapie. „Salvarea” ar veni de la mirtilina, un pigment prezent in fructele si frunzele de afin, care stimuleaza functia pancreatica, scrie Gandul.

Rolul culorilor in viata noastra. In ciuda conotatiilor "intunecate", culoarea albastra poate creste nivelul increderii in sine, dar are si un impact direct asupra stariilor afective, inducand sentimente pozitive si stari de fericire. Un grup de specialisti de la centrul de cercetare The Mind Lab a efectuat testari specifice pe un lot de voluntari, femei si barbati, expusi unei game largi de culori si lumini. Potrivit concluziilor studiului, culorile albastru si verde au determinat stari de fericire si bucurie la subiectii de sex masculin, in vreme ce aceleasi stari afective au fost induse la femei de culorile violet si portocaliu, scrie Romania libera.

Mimola, un energizant pentru orice varsta. Aceasta bautura pe baza de morcovi apara organismul impotriva factorilor nocivi si este recomandata persoanelor care depun eforturi intelectuale intense, convalescentilor si astenicilor. Vitaminele A, C si complexul B confera bauturii mimola o actiune revigoranta. Morcovul este cicatrizant gastric, antianemic, diuretic si laxativ, scrie Adevarul.

Dulciurile dau dependenta. Dulciurile creeaza aceeasi dependenta ca si in cazul tigarilor sau al stupefiantelor, sustin cercetatori din Noua Zeelanda. Oamenii de stiinta spun ca zaharul stimuleaza aceeasi zona din creier ca si nicotina si drogurile. „Carbohidratii si zaharul din astfel de produse maresc necesarul de glicemie din sange”, afirma dr. Simon Thornley, coordonatorul studiului. Acesta mai precizeaza ca persoanele care consuma dulciuri nu o fac din lacomie, ci din cauza dependentei, scrie Gandul.