Opt sfaturi pentru imbunatatirea memoriei. Memoria este capacitatea fiintelor de a mentine, a stoca si de a retrai evenimente. Medicul Codrut Corbea a explicat ca "memoria este un mecanism adaptativ care permite organismului sa nu repete o experienta neplacuta sau daunatoare". Medicul are sfaturi pentru a avea o memorie mai buna. Toti pasii care conduc la o oxigenare mai buna a creierului duc la o imbunatatire a memoriei. Unele studii sustin chiar sa se manance de 5-6 ori pe zi, ca nivelul de glucoza din sange (combustibilul creierului) sa nu scada, scrie Romania Libera.

Hainele care trateaza reumatismul si guta. Afectiunile ortopedice sau cele dermatologice se pot trata cu ajutorul unor piese vestimentare din fibre metalice. Astfel de haine, care pot costa si 600 de lei, se gasesc in farmacii si in centre de intretinere si se pot purta numai la recomandarea medicului, scrie Adevarul.

Cum sa va relaxati la sfarsit de saptamana. Plimbati-va, intalniti-va cu prietenii, savurati o cafea si o prajitura buna. Dupa vacanta de Sarbatori, saptamana aceasta vi s-a parut, probabil, o vesnicie si abia asteptati sa profitati de weekend. Incepeti dimineata cu o cafea buna si incercati sa fiti activi. Iesiti din casa pana se face ora pranzului, altfel riscati sa va petreceti zilele libere pe canapea, lancezind, iar creierul nu va avea ragazul „sa respire“. Psihologii va sugereaza si alte „mici capricii“ cu care sa va puteti delecta in timpul liber, astfel incat sa puteti avea parte de maximum de relaxare, scrie EVZ.

O pastila ar putea salva casniciile cu probleme. Cuplurile cu probleme ar putea beneficia pe viitor de un medicament care sa produca efectul de „indragostire”, considera savantii americani de la Universitatea din Atlanta. Acestia au realizat un studiu pe soareci de prerie si au descoperit ca animalele pot fi determinate sa se „indragosteasca” prin administrarea unor doze de hormoni, scrie Adevarul.

Cum ne influenteaza activitatea solara starile de spirit. Lumina si caldura soarelui, dupa cum se stie din timpuri stravechi, au influente extrem de benefice asupra organismului uman, incalzindu-ne nu doar trupul, ci si... sufletul. Fara lumina, oamenii devin mai pesimisti, melancolici, tristi, nervosi si anxiosi. Conform unui studiu realizat recent si publicat in revista electronica New Scientist, furtunile solare au efecte biologice directe asupra fiintelor umane. Este vorba de anumite particule energetice ale Soarelui care incarca pozitiv inclusiv starile afective ale omului, scrie Romania Libera.

Alege mancarea potrivita ca sa scapi de stres. Specialistii americani spun ca relaxarea poate veni din farfurie. Stresul pare a fi boala care afecteaza cea mai mare parte a populatiei globului. Resimtim tot mai acut presiunea timpului si ne temem ca nu ne putem termina la timp treburile. Ne poate insa ajuta alimentatia. O solutie pentru echilibrarea sistemului nervos consta in introducerea in alimentatie a unor grupe de alimente, despre care site-ul www.healthcastle.com spune ca sunt de ajutor in combaterea efectelor stresului, noteaza Click.