Slabiti fara sa va stresati! Nu renuntati brusc la alimentele nesanatoase, pentru ca veti dezechilibra organismul, si orientati-va dupa cum va vin hainele. Daca aveti multe kilograme in plus pentru ca mancati nesanatos si v-ati decis ca este momentul sa slabiti, nu va bruscati organismul! In prima luna de dieta, reduceti alimentele nerecomandate cu 30%-50% si incepeti sa faceti exercitii usoare, cum ar fi alergari sau mers pe bicicleta. Ca sa nu va plictisiti, ascultati muzica potrivita pentru fiecare tip de exercitiu. Dupa trei luni de regim, ar trebui sa slabiti in jur de trei-cinci kilograme. Pierderile in greutate consistente si bruste nu sunt sanatoase, scrie EVZ.

Jumatate dintre romani risca sa-si piarda dintii inainte de 45 de ani. Cauzele: caria, periajul incorect, lucrarile dentare vechi, tartrul. Senzatia de „curent electric” apare, cel mai des, la dulce si la rece. Tartrul trebuie indepartat cel putin o data pe an. Aproximativ 50% dintre tinerii si adultii din Romania sufera de sensibilitate dentara, afectiune care netratata poate duce la pierderea dintilor. „Hiperestezia dentinara – asa cum o numesc medicii – este o problema de sanatate publica, reprezentand o afectiune subdiagnosticata si netratata corespunzator. De aceea, consultul preventiv este important, mai ales ca aceasta boala afecteaza jumatate din populatia cuprinsa intre 25 si 45 de ani”, spune dr. Elena Marcu, medic specialist medicina dentara, in cadrul Spitalului Universitar de Urgenta Elias, scrie Gandul.

Feriti copiii de fast-food! Daca in urma cu 20 de ani se discuta despre faptul ca un copil sufera de cancer, nimanui nu-i venea sa creada si considera ca totul e o gluma. Ei bine, azi, sectiile de oncologie din toata lumea, inclusiv din Romania, sunt pline de copii afectati de aceasta maladie, necrutatoare in cele mai multe cazuri! Pe langa poluare, care a ajuns la cote inimaginabile, medicii ne avertizeaza ca alimentatia cu E-uri este un alt factor care produce aceasta boala odioasa. Libertatea va prezinta care sunt alimentele interzise copiilor.

7 trucuri ca sa aratati bine. Puteti inlocui iesirile la restaurant cu intalniri mai active, in care sa practicati sport alaturi de prieteni. Daca anul acesta va doriti sa mai slabiti, faceti tot posibilul sa actionati in aceasta directie. Mergeti la cumparaturi o data pe saptamana si aveti grija sa nu va lipseasca din frigider vegetalele, noteaza EVZ.

Un ou pe zi, indicat pentru femeile insarcinate. Un ou pe zi este indicat femeilor insarcinate, sustin cecrcetatorii de la Universitatea Rutgers din New Jersey. Specialistii spun ca acest aliment este benefic atat pentru femeia insarcinata cat si pentru viitorul bebelus. Oamenii de stiinta au constatat ca femeile care mancau un ou pe zi au adus pe lume copii cu oase mai puternice. Oul este un aliment care contine toti cei 8 aminoacizi esentiali, precum si proteine de calitate. Oamenii de stiinta subliniaza ca proteinele oferite de ou sunt mai bine metabolizate de catre organism decat cele din carne, scrie Gandul.

Tinerii romani isi pierd potenta. Peste sase la suta din barbatii de pana in 25 de ani au probleme cu erectia, din cauze psihologice. Numarul tinerilor cu dificultati de erectie s-a dublat in ultimii trei ani din cauza vietii stresante. Totusi, cele mai multe probleme de acest gen le au barbatii de peste 45 de ani. Disfunctia erectila reprezinta incapacitatea de a avea sau de a mentine o erectie pentru sustinerea unui contact sexual. Incidenta acestei tulburari poate varia in functie de grupa de varsta, scrie Adevarul.

Bauturile alcoolice sunt foarte periculoase. Incontestabil, alcoolul este cel mai mare dusman al ficatului, in timp ce bauturile racoritoare si energizantele se plaseaza pe locurile urmatoare. “Pe termen lung, consumul de alcool, mai ales in cantitati mari, duce la reducerea functionalitatii ficatului. Mai exact, apare ciroza hepatica, in care celulele ficatului sunt distruse, iar organul se cicatrizeaza cu celule care nu mai functioneaza normal”, explica medicul nutritionist Serban Damian. Conform specialistului, circa 90% din cantitatea de alcool care intra in organism este “filtrata” de ficat, acesta fiind primul organ al corpului unde alcoolul este supus proceselor metabolice. Un barbat sanatos nu poate metaboliza mai mult de 160-180 g/zi, iar la femei, aceasta capacitate este, de regula, mai mica, noteaza Libertatea.