Aparatele care va intineresc pielea. Laserele de ultima generatie scot pungile de sub ochi, iar tratamentele fotodinamice dau rezultate excelente in acnee.Tratamentele pentru intinerirea pielii facute cu lasere de ultima generatie sau terapia cu ajutorul luminii sunt cateva dintre noutatile din clinicile care se ocupa de infrumusetare. Pe langa problemele estetice pe care le rezolva, aceste tratamente dau rezultate excelente in cazul celor care au leziuni precanceroase sau sufera de diverse forme de cancer al pielii, noteaza EVZ.

Fructele consumate in exces pot sa ingrase. 100 de grame de mere = 40 de calorii, 1 kg de banane = 800 de calorii. Sucul stors din fructe „oboseste” pancreasul. Multa lume abuzeaza de consumul de fructe, in speranta ca va pierde macar cateva kilograme, insa medicii specialisti atentioneaza ca fructele pot sa aiba chiar efectul advers. „Atunci cand sunt consumate in exces, fructele pot sa ingrase, din cauza caloriilor relativ multe. Fructele sunt bune, dar consumate cu moderatie”, ne sfatuieste prof. univ. dr. Maria Mota, seful Clinicii de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a Spitalului Judetean de Urgenta Craiova, noteaza Gandul.

Secretele unei sanatati de fier. Nu abuzati de antibiotice, mancati un mar pe zi si odihniti-va in weekenduri. Unii oameni nu se imbolnavesc niciodata. Au o rezistenta de fier si, chiar daca se expun frigului, microbilor, virusurilor, cu greu se lipesc de ei gripa, racelile ori alte infectii. La polul opus sunt „bolnaviciosii“, cei pe care ii pune la pamant si cea mai mica particula de praf ori simplul fapt ca trec pragul casei, noteaza EVZ.

Activitatile casnice cresc virilitatea. Gradinaritul, curatatul geamurilor si spalatul masinii au, in cazul barbatilor, un efect asemanator pastilei Viagra, arata un nou studiu al Universitatii Medicale din Viena, citat de „Daily Mail”. De exemplu, rezultatele cercetarii arata ca doar 30 de minute de gradinarit sau de dans, de cinci ori pe saptamana, sunt suficiente pentru imbunatatirea activitatii sistemului cardiovascular si pentru reducerea riscului impotentei cu pana la 38 la suta. Acelasi efect il au si 15 minute de jogging pe o distanta de peste doi kilometri. Cercetatorii au monitorizat aproape 700 de barbati, cu varste intre 45 si 60 de ani, scrie Adevarul.

Bea drojdie de bere ca sa-ti pastrezi tineretea. A fost utilizata mai intai la prepararea painii si a bauturilor alcoolice, iar apoi s-a descoperit ca poate fi folosita si in tratarea multor boli. Drojdia de bere e considerata de specialistii in terapii naturiste o sursa de energie, sanatate si frumusete. Drojdia de bere are in compozitie o ciuperca-minune, numita stiintific saccharomyces cerevisiae. In ciuda dimensiunilor microscopice, aceasta se comporta ca o adevarata uzina de medicamente. Contine 17 vitamine (majoritatea din complexul B), 16 aminoacizi, 14 saruri minerale si circa 46% proteine, fiind numita drojdie vie, informeaza Libertatea.

Anxietatea ajuta la luarea unor decizii bune. Starile de anxietate si depresiile ii ajuta de cele mai multe ori pe oameni sa ia cele mai bune decizii, sustin cercetatorii de la Universitatea New York. Zicala „Ce nu te doboara te intareste” este foarte adevarata, spun specialistii. Persoanele depresive sunt considerate de catre oamenii de stiinta de la Universitatea New York mult mai realiste si sunt mereu dispuse sa isi schimbe viata daca li s-ar oferi ocazia. La studiu au participat doua categorii de persoane: un grup format din persoane anxioase, iar cel de-al doilea grup era format din oameni care se considerau fericiti, scrie Gandul.

Reumatismul, la concurenta cu accidentele auto. Afectiunile reumatice reprezinta a doua cauza de invaliditate, dupa accidentele de circulatie. Cei mai multi bolnavi au varsta intre 20 si 45 de ani, desi opinia comuna este ca astfel de afectiuni apar doar la batranete. Speranta de viata a bolnavilor este cu 5-10 ani mai mica. In fiecare an sunt diagnosticati 4.000 de romani cu artrita reumatoida, afectiunea care da cel mai mare grad de invaliditate, dupa accidentele de circulatie. Aceasta afectiune, una dintre cele mai frecvente boli reumatice, se caracterizeaza prin inflamatii la nivelul articulatiilor, noteaza Adevarul.

Migdalele echilibreaza sistemul nervos. NorthfotoMigdalele sunt o excelenta sursa de magneziu, care este folosit de organism pentru mentinerea sanatatii oaselor. Studiile recente ale unor medici englezi au demonstrat ca migdalele constituie factori protectori importanti cardiovasculari. Acest lucru este atribuit in primul rand lipidelor si procentajului scazut de acizi grasi saturati. De asemenea, migdalele au un continut bogat in saruri minerale, calciu, fosfor, potasiu, sulf, magneziu, vitamine, materii grase si celuloza, scrie Libertatea.