Cum sa le dati copiilor corect medicamentele. Fiti atenti la dozele indicate micutilor, care trebuie sa corespunda varstei si greutatii, si nu le mai dati inca o lingurita cu sirop daca au scuipat-o pe prima. Mai mult de jumatate dintre parinti le dau copiilor medicamente gresit, arata un studiu publicat in „Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine“ din SUA. Greselile sunt amplificate de faptul ca micutii ar trebui sa primeasca medicamentele dupa varsta si greutate, dar si de obisnuinta de a folosi linguri sau lingurite din bucatarie in locul celor speciale, scrie EvZ.

Pilula pentru imbunatatirea memoriei, in curand pe piata. O pastila pentru imbunatatirea memoriei, care ii va ajuta pe oameni sa retina mai usor informatii pentru examene, s-ar putea gasi, in curand, pe piata. Pilula le-ar putea fi de folos si celor care uita date de nastere sau aniversari importante si va putea fi cumparata fara prescriptie medicala, scrie Gandul.

Dezavantajele sexului de la prima intalnire, dovedite matematic. Femeile isi cresc substantial sansele de a avea noroc in dragoste daca evita sa faca dragoste cu un barbat de la prima intalnire, este avertismentul lansat de specialisti, care au argumentat aceasta afirmatie chiar printr-o formula matematica complexa, ce atesta faptul ca durabilitatea unei relatii de cuplu depinde in mare masura de modul si momentul interactiunii fizice dintre cei doi parteneri. Concret, cu cat este amanata mai mult aceasta etapa, cu atat mai putine sunt riscurile unei deceptii amoroase, scrie Romania libera.

Razboiul sexelor incepe din fasa. Fetitelor le place culoarea roz, baietii merg pe albastru. Cei mari au stabilit aceste „harti” precise pe care cele doua sexe trebuie sa le urmeze. „Ce baietel frumos aveti!” La asta se poate astepta mamica oricarei fetite care a ales sa o imbrace in albastru si sa nu-i gaureasca inca din maternitate urechile pentru cercei, scrie Adevarul.

Igiena animalului si vizitele la veterinar - masuri care ii tin sanatosi si pe stapani. Animalele de casa pot deveni un adevarat pericol pentru sanatatea stapanilor, mai ales daca nu sunt duse la medicul veterinar pentru a fi tratate de paraziti, bacterii sau microbi. „Vizita la un cabinet veterinar este foarte importanta atat pentru sanatatea animalului, dar mai ales pentru sanatatea stapanului. Sunt anumite bacterii care, luate de la animale, dau omului primele semne ale bolii abia dupa cateva luni, iar atunci, din pacate, boala de cele mai multe ori este foarte avansata si poate duce chiar la moartea stapanului”, spune medicul veterinar Lucian Hera, de la Directia Veterinara Bucuresti, potrivit Gandul.

Ciocolata deterioreaza ADN-ul. Consumul unei singure tablete de ciocolata deterioreaza pentru doua saptamani genele, iar o alimentatie nesanatoasa obisnuita poate afecta ADN-ul pentru luni, chiar ani de zile. Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta australieni de la Universitatea din Melbourne, care au mai descoperit ca genele afectate in urma unei diete dezechilibrate sunt cele care, in mod normal, previn aparitia diabetului si a bolilor de inima. Mai mult, cercetatorii sustin ca obiceiurile alimentare ale parintilor ar putea afecta si urmasii, prin transmiterea unor gene „defecte”, scrie Adevarul.