Cum va gasiti perechea dupa 30 de ani Un cercetator din Ungaria a realizat acum cativa ani un experiment prin care a aratat ca un om ar putea cunoaste orice fiinta de pe lume, prin mai putin de cinci intermediari. Un altul a intervievat 2.500 de cupluri care urmau sa se casatoreasca si a demosntrat ca cei care formau o pereche aveau de doua ori mai multe cunostinte decat barbatii ori femeile singure. Dupa varsta de 30 de ani, solutia pentru a pune capat singuratatii este sa treceti la actiune si sa socializati mai mult, scrie EvZ.

Iata o lista cu sfaturi utile pentru inceperea unei afaceri pe cont propriu: 1. Pune bazele legale. O afacere trebuie pusa pe picioare din punct de vedere legal, mai intai. Astfel, unele dintre cheltuielile de instalare vor putea fi decontate. Apoi, deschide un cont bancar pe firma cea noua. In acest fel, banii proprii si cei ai firmei nu se amesteca si poti vedea clar de ce bani dispui atunci cand vei avea de luat decizii de afaceri. In fine, daca iti instalezi biroul in casa, ai grija sa faci acolo doar activitati dedicate firmei. 2. Construieste si mentine o imagine de profesionist. Pentru a te asigura ca esti luat in serios, trebuie mai intai sa te iei tu in serios. Ai grija sa proiectezi imaginea unui profesionist de incredere si consecvent. Nu-ti lasa copiii sa raspunda la telefonul de serviciu. Nu amesteca relatiile sociale cu cele profesionale, afirma Romania Libera.

Fumatul, vinovat de 70 la suta din totalul deceselor cauzate de cancer Fumatul este vinovat de 70 la suta din totalul deceselor provocate de cancer in randul barbatilor, sustin cercetatorii americani de la Universitatea California. Specialistii spun ca acest procent este de doua ori mai mare decat in previziunile anterioare. Barbatii fumatori sunt expusi riscului de deces si din cauza altor tipuri de cancer, nu doar a celui pulmonar, spun cercetatorii, citati de Gandul.

40% dintre romani, loviti de stres pentru ca muncesc prea mult Aproape jumatate dintre persoanele active au avut, in decursul unui an de munca, un nivel de stres peste mediu, potrivit unui studiu realizat de un medic roman psihiatru impreuna cu alti trei specialisti. „40% dintre persoanele active cuprinse in studiu au inregistrat, in 12 luni, un nivel de stres peste cel mediu, 4% atingand chiar nivelul de stres coplesitor, iar 10% dintre cei chestionati au o tulburare de tip depresiv, ca urmare a stresului”, a declarat dr. Dan Ghenea, medic specialist psihiatru la o clinica particulara din Bucuresti. Experimentul intreprins de psihiatrul roman a fost realizat pe 2.000 de voluntari, lucratori intr-o fabrica de confectii, afirma Gandul.