Mai multe vaccinuri gratuite din toamna. Copiii ar putea fi imunizati, in curand, impotriva unor boli care pot da complicatii grave, cum ar fi varicela sau infectia cu rotavirus. Programul national de imunizari ar putea fi modernizat prin introducerea din aceasta toamna a trei noi vaccinuri. Este vorba despre: vaccinul antipneomococic, antirotaviral si antivaricelos, scrie EvZ.

Matreata - o boala care se poate lua. Medicii dermatologi avertizeaza ca o igiena neadecvata a pielii capului duce la aparitia eczemei seboreice, boala care seamana cu matreata, numai ca aceasta apare sub forma de scoame. „Aceasta boala apare fara nici un fel de manifestare. Pielea capului nu se inroseste, nu apar mancarimi si nici inflamatii. Netratata in fazele incipiente, aceasta se agraveaza, iar abia atunci apar semnele spuse mai sus”, explica conf. dr. Sorin Tiplica. Tratamentul in faze incipiente este unul simplu, deoarece consta doar in spalarea de cel mult doua ori pe saptamana cu sampoane speciale pentru reglarea sebumului, tratament care dureaza sase saptamani, scrie Gandul.

7 mistere ale dimensiunilor corpului uman. Specialistii, citati de ziarul britanic The Independent, au incercat sa dezlege misterul catorva parti importante ale corpului uman, in functie de semnificatiile medicale, sociale si psihologice ale dimensiunilor acestora:

1) Marimea capului

Cercetatorii sustin ca, cu cat mai mare este volumul sau circumferinta craniului, cu atat mai mare este coeficientul de inteligenta al unei persoane. De pilda, daca volumul capului are in jur de 1,359 de centimetri cubi, IQ are valoarea de 110, in vreme ce un cap care are o marime de 1,600 de centimetri cubi este corelat cu un IQ de 125 - se arata intr-un studiu recent. Integral in Romania libera.

De ce femeile nu-i inteleg pe barbati. Potrivit unui studiu prezentat de cotidianul Pravda, reprezentantele sexului frumos nu sunt capabile sa ii inteleaga pe barbati, deoarece au tot felul de idei preconcepute. Astfel, niciodata nu se vad pe ele vinovate cand vine vorba despre destramarea unei relatii, iar daca se intalnesc cu un tip care ulterior nu le suna sau nu mai da nici un semn de viata, femeile se intreaba ”de ce” fara a vedea vreun raspuns plauzibil. Barbatii spun ca raspunsul e simplu: pentru ca daca o tipa arata bine nu inseamna ca trebuie sa le si placa de ea. Pentru ca pot si ei sa gandeasca si, chiar daca de multe ori pun sexul pe primul loc, nu sunt condusi in totalitate de partea fizica a unei relatii, scrie Libertatea.

„Capcana“ din iaurtul cu fructe. Medicii nutritionisti atentioneaza parintii care obisnuiesc sa le cumpere copiilor iaurt cu fructe ca acest produs nu este atat de sanatos pe cat pare. „Este o combinatie de iaurt, zahar si fructe. Astfel, acest aliment devine, practic, o inghetata”, subliniaza dr. Mihaela Bilic, nutritionist, potrivit Gandul.