Cartofii calmeaza durerile de gat. Bogat in vitamine din complexul B, C si K, cartoful poate fi utilizat nu doar la gatit, ci si pentru tratarea unor afectiuni. De exemplu, sucul preparat din cartofi (obtinut prin stoarcere, si nu prin fierbere) are efecte diuretice, antispasmodice si, totodata, ajuta la cicatrizarea mucoaselor digestive. Daca va doare gatul, puteti apela la urmatoarea reteta: se da pe razatoare un cartof, apoi se combina cu alcool incalzit. Acest amestec se asaza intr-o tesatura de bumbac si se aplica pe zona gatului ori de cate ori este nevoie, noteaza Libertatea.

Durerile menstruale, semn de fertilitate. Micile dureri pe care femeile le au la ciclu arata ca functioneaza normal din punct de vedere hormonal. Acestea pot fi combatute cu pastile. Aproape jumatate dintre femeile tinere au dureri la menstruatie, arata un studiu prezentat ieri, la Bucuresti, de compania Sanofi-Aventis, in cadrul unei conferinte de presa. Daca sunteti in aceasta categorie, nu este semn rau, spun medicii ginecologi, intrucat lipsa durerilor inainte de menstruatie se intalneste frecvent la femeile infertile. „Ciclurile fara durere sunt cele fara ovulatie“, a explicat medicul ginecolog Irina Pacu, de la Spitalul „Sf. Pantelimon“ din Bucuresti, citat de EVZ.

Sfecla rosie, buna pentru ficat. Cercetatorii au demonstrat ca sucul de sfecla rosie ajuta ficatul sa distruga grasimile, mentinandu-l astfel sanatos. De aceea, specialistii va recomanda sa mancati zilnic o jumatate de sfecla rosie cruda si sa beti un pahar de suc obtinut din aceasta leguma. In plus, daca o consumati pe stomacul gol, sfecla rosie va ajuta sa scapati de anemie. Totodata, s-a demonstrat ca ea opreste multiplicarea celulelor canceroase din sange, scrie Libertatea.

Tipa daca vrei sa scapi de stres! Cercetatorii britanici au descoperit o metoda inedita de relaxare. Te-a enervat ceva sau cineva? Esti stresat(a) si nu stii cum sa te calmezi? Tipa! Cel putin asta te indeamna cercetatorii britanici sa faci.Expertii sustin ca terapia prin tipete este un remediu foarte bun pentru contracararea starilor negative, o alternativa la traditionala relaxare intr-un loc linistit. “Eliminarea tensiunii prin tipete este cu adevarat benefica pentru a scapa de energia negativa provocata de stres”, a declarat psihologul britanic Judi James, expert in limbajul corporal. “Cand stresul risca sa va copleseasca, incercati o serie sustinuta de tipete, scrie Libertatea.

Susanul, un tonic eficient pentru sezonul rece. Consumul de seminte de susan are efect benefic in bolile respiratorii, in indigestii si in infectii urinare, sustin specialistii. Susanul este un aliment cu proprietati recunoscute inca din Antichitate. Acesta contine substante active importante: fibre, vitamine (B, D, E si F), proteine, minerale (calciu, potasiu, fosfor, zinc, fier), dar si acizi grasi nesaturati si polinesaturati (omega-6) sau lecitina. Fitoterapeutul Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, recomanda o alimentatie bogata in susan pentru imbunatatirea functiilor sistemului nervos si pe cele ale sistemului cardiovascular, scrie Adevarul.

15 alimente care ne salveaza viata. Mai multe alimente reduc substantial riscul unor afectiuni grave de care ne putem imbolnavi. Printre acestea se numara piersicile, coacazele negre, vinul rosu, ceapa, busuiocul, cafeaua si altele.

1. Piersicile ne ajuta sa reducem riscul de imbolnavire cu cancer la san, afectiuni ale inimii si incetinesc procesul de imbatranire datorita nivelului ridicat de antioxidanti si vitamina A, care reduce colesterolul.

Integral in Romania Libera.