Miraculoasele efecte terapeutice ale mierii de albine. Mierea este fabricata de albine printr-un proces extrem de complex, iar efectele sale terapeutice sunt explicate stiintific. Infectii sau stari de astenie sunt combatute cu succes de acest produs al stupului, bogat in vitamine. Impreuna cu propolisul, mierea are actiune cicatrizanta in leziunile pielii. Istoria scrisa a utilizarii mierii ca medicament incepe cu cea a cuvantului scris la Sumer: o tablita de lut mentioneaza mierea ca remediu al ulcerelor de piele (3.000 i.Hr.)", ne-a spus dr. Larisa Ionescu-Calinesti, medic primar de medicina interna cu atestat in apifitoterapie de la Institutul National de Medicina Alternativa si Complementara, noteaza Romania Libera.

Cele mai indraznete teorii despre sex. Preludiul nu mai este important și sunt suficiente doar șapte minute pentru ca ambii parteneri sa fie satisfacuți, arata noi studii. Alte noi teorii sustin ca masturbarea este periculoasa pentru tineri, deoarece duce la cancer de prostata. Nu acelasi lucru este valabil in cazul barbatilor trecuti de 50 de ani, scrie Adevarul.

Prajirea alimentelor, contraindicata diabeticilor. Boala diabetica presupune restrictii alimentare. Medicii in nutritie recomanda un anumit mod de preparare a alimentelor, astfel incat acestea sa nu dauneze bolnavului. Pentru a se da gust mancarurilor preparate pentru diabetici, se poate folosi o gama bogata de condimente (cimbru, tarhon, patrunjel, marar, suc de lamaie, otet, piper, cuisoare, dafin, menta). "La prepararea alimentelor nu se vor folosi zaharul si derivatele lui. Se recurge la zaharina, care se adauga la sfarsitul prepararii culinare. In acest mod, se va inlatura gustul amarui care se observa prin supunerea zaharinei la prelucrare termica", a explicat dr. Viorel T. Mogos, Institutul de Nutritie si Boli Metabolice "Prof. dr. Nicolae Paulescu", citat de Romania Libera.

Anumite terapii hormonale dubleaza riscul de aparitie a cancerului mamar. Femeile aflate la menopauza care au urmat o terapie hormonala bazata pe combinatia dintre estrogen si progesteron, timp de cel putin cinci ani, se confrunta cu un risc de doua ori mai mare de a dezvolta diverse forme de cancer mamar, sustin cercetatorii de la Universitatea Stanford. „Avem dovezi solide ca estrogenul combinat cu progesteronul provoaca aparitia cancerului mamar”, spune prof. Marcia Stefanick, coordonator al studiului. Femeilor aflate la menopauza le sunt recomandate anumite terapii hormonale, dar, dupa aproximativ cinci ani, riscul de aparitie a cancerului mamar este foarte ridicat. „Dupa ce ele renunta la tratament, acest risc revine la normal”, explica prof. Stefanick, citat de Gandul.

Divortul lasa riduri pe fata. Despartirea de partenerul de viata, supraponderalitatea si medicamentele antidepresive pot duce la aparitia ridurilor, este concluzia unui studiu american realizat la University Hospitals Case Medical Center si publicat in „American Society of Plastic Surgeons”. Cercetarea a urmarit 186 de perechi de gemeni, despre care se spune ca ar fi normal sa imbatraneasca in acelasi ritm, noteaza Adevarul.

Stresul, o cauza tot mai frecventa a imbatrinirii premature. Ridurile, cosmarul multor femei, se pare ca sunt cauzate nu doar de mostenirea genetica, dar mai ales de evenimentele stresante de viata, cum ar fi divortul, scaderea brusca in greutate sau folosirea medicamentelor antidepresive - se arata intr-un nou studiu publicat in aceste zile, scrie Romania Libera.