Cei care se simt ghinionisti si afectati de criza economica pot incerca strategiile de mai jos, propuse de “expertii in fericire”: 1. Ai grija de tine: dormi suficient, fa miscare si mananca mai sanatos. 2. Fii mai generos - un gest generos iti readuce aminte ca inca ai multe de oferit, chiar și atunci cand stii ca ai mai saracit un pic. 3. Foloseste-ti timpul si banii (si) pentru activitati placute – calatoreste (curse low-cost), gateste cu si pentru prieteni, inscrie-te la cursuri de dans. Nu e nevoie sa iti creasca salariul ca sa inveti ceva nou, care sa te ajute sa evoluezi - un program nou pe calculator, o limba straina, un nou hobby, scrie EvZ.

Folosirea remediilor babesti cum ar fi ceara ori usturoiul pentru a trata durerile de urechi sau uleiul pentru a scapa de durerile pricinuite de o arsura va poate lasa cu sechele grave. Intestinul gros este plin de substante toxice, dar solutia pentru a-l curata nu este sa faceti clisma. Aceasta este o procedura medicala, pe care, daca nu o stapaniti, exista riscul sa va perforati colonul. Intestinul gros poate fi curatat si natural, mancand fructe si legume, bogate in fibre, afirma EvZ.

De parca criza nu adusese si asa destul de multe probleme, specialistii au mai descoperit un efect al recesiunii: lipsa dorintei sexuale la barbati, cauzata de scaderea nivelului testosteronului. Cand, in sfarsit, mai toti ajunsesera la concluzia ca singura distractie care nu costa, sau cel putin nu costa asa de mult, este sexul, specialistii britanici ne zugravesc un viitor sumbru: stresul cauzat de problemele aduse de recesiunea mondiala scade nivelul testosteronului, hormon aflat in stransa legatura cu dorinta sexuala. Si cum purtatorii de testosteron sunt barbatii, cei care, de obicei, initiaza si propunerile sexuale, natalitatea e cu adevarat in pericol, la nivel mondial. In tot acest peisaj apocaliptic, exista, insa si o veste buna. Potrivit dr. Richard Petty, citat de The Telegraph, inainte de a scadea pana la un nivel ingrijorator, nivelul hormonului urca, corpul incercand singur sa preintampine dezastrul, informeaza Romania Libera.

O dieta recomandata de specialisti pentru efectele scontate obtinute intr-un timp scurt este Dieta Scarsdale, bazata pe grapefruit. Micul dejun va fi acelasi in fiecare zi: cafea sau ceai fara zahar si o jumatate de grapefruit. Nu e indicata aceasta dieta persoanelor cu probleme hepatice sau renale datorita continutului mare proteic, informeaza Romania Libera.

Persoanele care sunt adeptele singuratatii si ale izolarii de lumea din jur nu numai ca sunt nefericite, ba mai mult aceste persoane isi pun sanatatea in pericol. Cercetatorii americani de la Universitatea Chicago aseamana efectele negative ale singuratatii cu obezitatea sau cu fumatul. Oamenii de stiinta spun ca sentimentul de respingere a socializarii duce la cresterea tensiunii arteriale. Astfel, hipertensiunea este un factor de risc pentru bolile de inima, rinichi sau accidente vasculare cerebrale. Aceasta afectiune este periculoasa pentru ca de cele mai multe ori nu prezinta nici un semn sau simptom de alarma. Cresterea tensiunii arteriale duce si la aparitia aterosclerozei (ingrosarea arterelor), sau a infarctului miocardic, scrie Gandul.

Cum gresim cand apelam la medicina naturista? Spre exemplu, considerand ceaiul de musetel total inofensiv, desi el poate avea unele efecte secundare grave daca este combinat cu anumite medicamente cum ar fi aspirina sau coagulantele. Iata o alta greseala: luam suplimente si/sau plante medicinale impreuna cu medicamente ce pot interactiona, expunandu-ne astfel riscului de hemoragie, informeaza Gandul.