Raul de mare sau de masina poate „ascunde” o boala psihica. Urechea este principalul vinovat pentru aparitia starilor de rau, atunci cand mergem cu masina, cu avionul sau cu barca. Medicii spun ca, in timpul deplasarilor, urechea interna este cea care ii transmite creierului informatii referitoare la pozitionarea noastra in spatiu. Urechea interna este cea care, prin receptorii situati in canalele semicirculare, ofera informatii creierului asupra sensului de miscare (sus-jos, dreapta-stanga, inainte-inapoi). Problema apare la persoanele care au anumite afectiuni inflamatorii sau vasculare ale urechii interne si nu stiu acest lucru, scrie Gandul.

Un nou adevar despre vinul rosu: dauneaza sanatatii. Sute de studii savante efectuate de-a lungul anilor au conchis ca vinul rosu este benefic sanatatii. Iata insa ca specialisti parizieni in domeniul medical au confectionat un ac gata sa gaureasca balonul unanimitatii privind foloasele aduse de vin sanatatii. Concluzia lor socanta este urmatoarea: consumarea unui singur pahar de vin in fiecare zi (sau un tap de bere, sau o tarie mica) face sa creasca probabilitatea imbolnavirii de cancer cu 168 la suta- sau a cancerului de colon cu 9 procente, scrie Romania libera.

Pantofii cu toc, factor cheie in psihologia unei femei. Femeile sunt obsedate de pantofii cu toc. Asa se simt ele bine, atragatoare, tinere. Potrivit unui sondaj realizat de magazinul britanic Debenhams, intreaga isterie incepe in jurul varstei de 12 ani si se termina pe la 63 de ani cand, din cauza varstei inaintate femeile nu prea-si mai pot tine echilibrul pe tocuri. Potrivit psihologilor, se pare ca renuntarea la pantofii cu toc are un impact imens asupra bunastarii psihologice a unei femei, scrie Libertatea.

Brodatul si olaritul reduc riscul de Alzheimer. Cercetatorii de la Clinica Mayo din Rochester, Minnesota, sustin ca persoanele care au hobby-uri precum brodatul sau olaritul isi scad cu aproximativ 70 la suta riscul imbolnavirii de dementa. De asemenea, oamenii de stiinta spun ca cititul sau memoratul diferitelor poezii ajuta la pastrarea unei memorii de invidiat, scrie Gandul.

Uleiul de masline scade tensiunea. Dureri de cap, oboseala, amorteli si ameteli. Acestea sunt doar cateva dintre simptomele celei mai frecvente boli cronice din Romania: hipertensiunea arteriala. Uleiul de masline virgin sau extravirgin nu trebuie sa va lipseasca daca suferiti de aceasta maladie. El protejeaza inima si arterele, reducand nivelul colesterolului din sange si impiedicand formarea cheagurilor, scrie Libertatea.