Fixativul duce la infectarea firului de par. Medicii dermatologi avertizeaza ca spuma de par, fixativul si gelul nu trebuie sa atinga pielea capului, doarece pe scalp se va forma o pelicula care va crea un fel de efect de sera si astfel seboreea este stimulata. „Aceste produse sunt periculase nu numai pentru firul de par, care oricum se regenereaza. Pielea capului este cea care are cel mai mult de suferit, deoarece exista riscul aparitiei foliculitei, boala care reprezinta infectarea radacinii firului de par”, spune dermatologul Anca Zbranca, potrivit Gandul.

10 greseli intr-o cura de slabire. Femeile sunt dispuse de cele mai multe ori la cele mai drastice sacrificii numai pentru a ajunge la silueta perfecta. Daca nu se fac cu simt de responsabilitate si cu precizie, dietele pot ajunge sa-ti provoace diverse probleme de sanatate. Iata greselile pe care nu trebuie sa le comiti atunci cand urmezi o cura de slabire. 1. Nu te infometa. Cel mai important este sa reduci cantitea de alimente consumata zilnic. Integral in Romania libera.

Schimbarile care ne mentin sanatatea. Periuta de dinti, salteaua si perna trebuie inlocuite la intervale regulate de timp. Bacteriile, germenii si alergenii care se adapostesc in obiectele de uz personal cresc riscul de aparitie a alergiilor si a afectiunilor gastrointestinale. O curatenie minutioasa este esentiala pentru mentinerea sanatatii. Inlocuirea la timp a pernei, a saltelei de pat, a periutei de dinti, a vaselor din plastic, a filtrului de apa, dar si a altor obiecte de uz personal ne ajuta sa dormim mai bine, sa prevenim imbolnavirea si sa grabim vindecarea bolilor, scrie Adevarul.

Aveti acnee sau puncte negre? Va confruntati cu acneea, desi ati trecut de mult de adolescenta? Va doriti un ten perfect, dar acesta este “umbrit” de punctele negre? Pentru a scapa de aceste neplaceri este indicat sa acordati o atentie sporita alimentatiei, igienei si sa va odihniti mai mult. De asemenea, puteti apela si la ajutorul produselor naturiste, scrie Libertatea.

Cafeaua poate preveni atacul cerebral. Un nou episod din serialul “Alimentul X face bine/rau bolii Y”: Cafeaua consumata cu moderatie (2-3 cesti zilnic), de catre femei, reduce cu aproape o cincime riscul de accident vascular cerebral. Studiul a fost realizat pe un numar de subiecti suficient de mare (83 de mii) si s-a intins pe o durata suficienta (24 de ani), si deci nu se poate afirma ca nu ar fi semnificativ, scrie Romania libera.

Apa usoara incetineste imbatranirea. Persoanele care fac o cura anuala de trei luni cu apa cu un continut scazut de deuteriu imbatranesc mai greu, arata studiile. Efectele benefice ale acestei apei au fost semnalate pentru prima data in anii ’70, cand cercetatorii rusi au observat ca populatiile care foloseau pentru baut apa de ghetar traiau mai mult, datorita cantitatii reduse de deuteriu din aceasta apa, scrie Adevarul.