Cele mai pacatoase 10 orase ale lumii. Orase unde viciul este la el acasa au existat dintotdeauna, cele mai cunoscute in acest sens fiind Sodoma si Gomora. Lor li s-a adaugat, de-a lungul istoriei, Roma, vestita pentru orgii si luptele gladiatorilor, sau Shanghai, unde puteai pluti pe valuri de alcool, droguri si sex zile in sir. In vremurile moderne, sunt mult mai numeroase orasele care isi revendica renumele de „leagan al pacatului”. O ierarhie publicata de askmen.com si realizata in functie de anumite criterii ne prezinta primele 10 orase pacatoase ale lumii. Printre acestea se numara Berlin, New Orleans si Rio de Janeiro, scrie EvZ.

Sedentarismul si dietele nesanatoase dubleaza riscul atacurilor cerebrale. Persoanele care au un stil de viata nesanatos au un risc dublu de a suferi un accident cerebral de-a lungul vietii, sutin cercetatorii de la Universitatea de Est din Marea Britanie. Oamenii de stiinta spun ca fumatul, consumul excesiv de alcool, dieta saraca in legume si fructe si sedentarismul sunt proastele obiceiuri care duc la aparitia atacurilor cerebrale, scrie Gandul.

Cura de slabire cu ceai verde. Despre ceaiul verde a auzit multa lume cum ca ar fi sanatos, cu efecte benefice asupra sanatatii, iar daca veti consuma o ceasca din acest ceai in fiecare dimineata in loc de cafea veti vedea in scurt timp efectele pozitive. Ce trebuie stiut insa despre ceiul verde este ca acesta sporeste aciditatea gastrica, intensificand secretia acidului clorhidric. De aceea nu este recomandat ca ceaiul verde sa fie baut pe stomacul gol si nici in doze ce depasesc doua cani pe zi, scrie Romania libera.

Mai aproape de perfectiune cu riscuri minime. Datorita noilor proceduri, romanii care fac operatii estetice se refac mai rapid. Cele mai solicitate interventii estetice sunt operatiile de marire a sanilor, liftingurile faciale si rinoplastiile. O tehnica inovatoare de marire a sanilor a fost introdusa si in Romania de catre doctorul Dov Klein, un medic israelian, considerat a fi unul dintre cei mai buni plasticieni din lume, care opereaza de aproximativ un an la clinica Sabyc Medical Center, scrie Adevarul.

Insomniile duc la aparitia Alzheimerului. Persoanele care au probleme cu somnul si sufera de insomnii se pot imbolnavi de Alzheimer, sustin cercetatorii americani de la Universitatea Harvard. Oamenii de stiinta considera ca aceste persoane isi pierd cu timpul capacitatea de a se mai concentra si capacitatea de a retine cu usurinta anumite detalii, scrie Gandul.

Varza previne cancerul de colon. Cercetarile din ultimii 20 de ani arata ca un consum frecvent de varza cruda sau de suc de varza are un efect benefic in prevenirea cancerului de colon. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si in nutritie, apreciaza ca dieta cu varza are efecte benefice in afectiuni grave, precum: ciroza, alcoolism, surditate, hipertensiune, diabet zaharat, insomnie, ulcer, hemoroizi si edeme, scrie Adevarul.