Chiar daca munca va rapeste o buna parte din zi, este bine ca in fiecare seara sa va straduiti sa va intalniti pentru a lua cina cu cei dragi. Asta pentru ca masa de seara luata in familie este benefica pentru toata lumea. Pentru copiii foarte mici, cina este importanta pentru ca ii ajuta sa-si insuseasca abilitatile de a sta la masa, dar si pentru ca discutiile cu parintii le pot creste stima de sine. De asemenea, masa luata impreuna poate intari o relatie, cu atat mai mult cu cat timpul petrecut in familie este scurtat de orele prelungite petrecute la serviciu. Ora potrivita pentru cina nu e foarte stricta, aveti doar grija sa mancati de seara cu 2-3 ore inainte de culcare, afirma EvZ.

Sangerarile nazale apar, cel mai adesea, din cauza gripei sau a racelii, insa medicii atentioneaza ca aceste hemoragii pot ascunde si o hipertensiune arteriala. „La persoanele in varsta, care au o tensiune arteriala crescuta, este chiar bine daca le curge sange din nas, pentru ca astfel scade tensiunea si se evita un accident vascular cerebral care se poate solda cu paralizie sau pierderea capacitatii de a mai putea vorbi”, precizeaza dr. Elena Latcan, medic primar ORL, la Centrul de Diagnostic si Tratament Dorobanti, scrie Gandul.

Administrate gresit, vitaminele si mineralele de sinteza pot agrava starea de sanatate, spun specialistii. Starea de oboseala accentuata, demineralizarea oaselor si scaderea memoriei sunt cateva dintre consecintele abuzului de suplimente cu vitamine. Consumul zilnic de fructe si legume acopera necesarul de vitamine si de minerale al organismului. Oboseala si lipsa de energie se accentueaza primavara, iar multe persoane apeleaza la suplimente nutritionale pentru a combate carentele de vitamine si de minerale. Suplimentele nutritionale nu trebuie insa luate tot timpul. Sunt indicate curele cu vitamine si minerale, insa doar la recomandarea medicului”, spune medicul nutritionist Mihaela Ionescu de la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „N. C. Paulescu”, Bucuresti, afirma Adevarul.

Unii dintre anticorpii umani sunt capabili sa anihileze mai multe tipuri de radacini virale, inclusiv pe cea a virusului letal al gripei aviare H5N1 si pe cea a “gripei spaniole”, care a facut milioane de victime in 1918, potrivit cercetatorilor americani. Oamenii de stiinta au reusit sa produca anticorpii respectivi in laborator. Anticorpii se ataseaza pe o secventa moleculara din interiorul virusului gripal si blocheaza capacitatea agentilor patogeni de a se infiltra in celulele pe care urmeaza sa le contamineze, afirma Gardianul.