Consumul de calciu reduce riscul de cancer la stomac. Protejati-va sistemul digestiv cu calciu! Un consum regulat reduce riscul de aparitie a cancerului la colon si a altor tumori ale tubului digestiv. Desi suplimentele sunt foarte recomandate, e bine sa aveti grija ca aportul principal de calciu sa vina din alimentatie. Laptele, iaurtul, branzeturile si ouale nu trebuie sa lipseasca din dieta voastra zilnica, este sfatul nutritionistilor, scrie Click.

Socializarea online dezvolta un comportament infantil. Retelele de socializare online determina schimbari comportamentale, astfel ca utilizatorii acestor platforme au tendinta de a deveni mai putin atenti la cei din jur si mai nesiguri in ceea ce priveste propria identitate, sustin oamenii de stiinta de la Colegiul Lincoln din Marea Britanie. Cercetatorii sunt de parere ca la mijlocul secolului XXI mintea umana va fi aproape infantila, atitudinile oamenilor fiind caracterizate prin lipsa de atentie, senzationalism, incapacitatea de a empatiza sau un simt al identitatii insuficient dezvoltat, scrie Gandul.

Orele suplimentare, la fel de daunatoare sanatatii mentale ca fumatul. Potrivit unui studiu publicat in American Journal of Epidemiology, angajatii de varsta medie care lucreaza peste 55 de ore pe saptamana au mai multe probleme cognitive – de exemplu, stau prost cu memoria de scurta durata si nu isi gasesc cu greu cuvintele de care au nevoie pentru a comunica – decat cei care lucreaza mai putin de 41 de ore pe saptamana. Reiese ca oamenii de stiinta au subestimat, pana acum, consecintele negative de lunga durata ale muncii excesive asupra creierului, scrie Romania libera.

Mierea de albine, balsam pentru gat. Mierea de albine e un bun calmant si antiseptic, fiind recomandata pentru limpezirea vocii. De la primele semne de raguseala, este bine sa amestecati doua linguri de miere de tei cu 15-20 de picaturi de propolis. “Balsamul” se bea cu ceai de tei, de patru ori pe zi. Dupa cel mult o saptamana, raguseala va fi complet vindecata, scrie Libertatea.

Cum sa „arzi” 900 de kilocalorii intr-o ora. Exercitiile fizice facute pe muzica si executate corect ne ajuta sa „ardem” pana la 900 de kilocalorii intr-o singura ora. Tae Bo este ultima moda in materie de sport. Este o combinatie de arte martiale, gimnastica aerobica si dans, executate pe ritmuri de muzica. In Romania, acest tip de sport este abia la inceput, desi, in SUA, metoda Tae Bo (Total Awareness Excellent Body Obedience) este considerata sportul celebritatilor, scrie Gandul.

Oboseala psihica versus oboseala fizica. Oamenii obositi mental au rezultate scazute in munca fizica, randamentul fiind purternic afectat, persoanele relaxate obtinand performante mult mai bune - se arata intr-un nou studiu ce va fi publicat integral luna viitoare in editia tiparita a Jurnalului de Psihologie Aplicata. Cercetarile au scos in evidenta faptul ca oboseala psihica influenteaza in mod direct modul in care functioneaza inima si diferite grupe de muschi. In schimb, "efortul perceput" ne ajuta sa ne dam seama cand suntem obositi, scrie Romania libera.