Cat te costa sa iti aduci bebelusul acasa. Toti parintii isi iubesc copiii si ar dori sa le ofere ce este mai bun. Unul dintre cele mai importante momente din viata unui cuplu este reprezentat de venirea pe lume a unui copil. Daca este si primul, emotiile sunt mai mari. In orice familie, evenimentul nasterii unui copil este indelung pregatit. De fiecare data, sfaturile rudelor experimentate, ale prietenilor deveniti deja parinti, ale obstetricienilor si ale neonatologului sunt binevenite. Lor li se adauga informatiile utile cuprinse in cartile de specialitate, noteaza EVZ.

Cum sa-ti cresti cu 30% capacitatea de memorare. Mazgaleala pe hartie poate stimula atentia oamenilor si ajuta la o mai buna memorare a textelor sau a discursurilor dificile, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Plymouth din Marea Britanie, informeaza AFP. In urma cercetarii intreprinse, specialistii au constatat ca voluntarii care au mazgalit o foaie de hartie in timp ce ascultau un mesaj telefonic au retinut cu 30% mai multe detalii in comparatie cu cei care nu faceau nimic in timp ce ascultau acelasi mesaj. Informatiile comunicate telefonic aveau o durata de doua minute si jumatate, iar mesajul cuprindea nume de localitati si persoane. Voluntarii care desenau pe hartie au reusit sa memoreze opt nume din cele ascultate, spre deosebire de grupul celor inactivi in timpul auditiei, care au tinut minte aproape sase nume, scrie Gandul.

De ce fac copiii pipi in pat. Pana la varsta de 5 ani, incidentele sunt normale, iar micutii nu trebuie certati pentru ca risca sa ramana cu frustrari. Unul din cinci copii cu varsta de 5 ani face pipi in pat, potrivit statisticilor de la American Academy of Pediatrics. Pana la aceasta varsta, incidentele sunt normale, iar copiii nu trebuie certati si nici pedepsiti, deoarece s-ar putea sa ramana cu frustrari, scrie EVZ.

Migrena isi alege victimele din randul obezilor. 20% din populatie sufera de dureri de cap, cei mai afectati fiind supraponderalii si femeile. Stresul si mostenirea genetica sunt principalele cauze ale migrenelor. Insa, potrivit ultimelor cercetari, si obezitatea abdominala este un factor determinant. Un studiu realizat recent la Universitatea Drexel din SUA arata ca adultii cu obezitate sunt mai predispusi catre migrene sau catre alte tipuri de dureri de cap decat persoanele cu o greutate normala. Conform cercetatorilor, 37 la suta din femeile supraponderale si 20 la suta din barbatii obezi se confrunta frecvent cu dureri de cap, scrie Adevarul.

Uleiul de masline face bine inimii. Datorita acizilor grasi nesaturati din compozitia sa, uleiul de masline este foarte sanatos pentru inima. Iar beneficiile pe care le aduce organismului nu sunt afectate nici macar de incalzirea acestuia la temperaturi foarte mari. Datorita stabilitatii sale termice, uleiul de masline - spre deosebire de cel din floarea soarelui, care la temperaturi inalte se descompune in produsi toxici - nu-si modifica structura sau calitatile, scrie Libertatea.

Soia, alimentul perfect, te apara de cancerul la san. Izoflavonoidele din soia impiedica formarea vaselor de sange in tumori, protejand astfel impotriva cancerului. Soia contine aproape toate substantele necesare omului intr-un raport optim. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, ne spune de ce este bine sa includem acest produs in alimentatia noastra zilnica. Leguminoasele sunt alimentele cele mai bogate in proteine: soia 35-40%, fasolea 22-27%, mazarea 26-30%, lintea 26-30%, spre deosebire de carne, care nu depaseste 23% (curcanul). Cu deosebire, soia concentreaza foarte multe substante nutritive, intr-un echilibru perfect, scrie Click.