Greselile care ingrasa. Nu mergeti la cumparaturi cand sunteti flamanzi si nu uitati sa mancati zilnic fructe si legume. Prea multa sare in mancare, saritul peste micul dejun si mersul la cumparaturi pe stomacul gol cresc substantial riscul sa va ingrasati. Alte greseli sunt sa separati alimentele in „bune” si „rele” sau sa mancati prea mult la fast-food, scrie EVZ.

Dieta disociata ne poate imbolnavi de diabet. Diabetul zaharat este una dintre cele mai grave boli cronice care pot aparea in urma unei diete disociate. „Excesul de proteine, glucide si lipsa potasiului sau a altor minerale care pot aparea in unele zile atunci cand tinem o dieta disociata induc organismului dezechilibre majore, care se pot solda cu aparitia unor boli metabolice, diabetul zaharat fiind una dintre cele mai importante”, atentioneaza dr. Eduard Adamescu, medic specialist diabet, nutritie si boli metabolice. Alte efecte care pot aparea dupa terminarea dietelor sunt revenirea la greutatea initiala sau chiar acumularea unor kilograme in plus - asa-numitul efect yo-yo - si celulita, scrie Gandul.

Ce e bine sa mancam seara. Daca nu va puteti culca cu stomacul gol, alegeti mancaruri usoare, cum sunt lactatele, salatele si supele de legume. Nutritionistii va invata sa lasati masa de seara dusmanilor. Totusi, daca va treziti in mijlocul noptii pentru a da iama in frigider, este mai bine sa nu va culcati cu stomacul gol. Ce puteti face este sa alegeti mancaruri usoare, care ingrasa mai putin. Puteti consuma o salata, lapte, branza de vaci, iaurt, o supa de legume sau o ciorba usoara de pui, un grepfruit, o banana. Feriti-va in schimb de prajeli, deoarece sunt nesanatoase si va ingreuneaza digestia. O alta recomandare este sa mancati fara paine si sa evitati pastele, pentru ca sunt deosebit de calorice si au amidon, scrie EVZ.

Diabetul, prevenit cu ajutorul unui vaccin. Un virus comun, care cauzeaza enterocolita, ar putea fi de vina pentru aparitia diabetului, in special a celui de tip 1, sustin cercetatorii britanici, citati de „BBC News”. Descoperirea ar putea sta la baza dezvoltarii unui vaccin care sa previna aceasta afectiune. Oamenii de stiinta britanici au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au observat ca peste 60 la suta din copiii bolnavi de diabet de tip 1 monitorizati aveau acest virus in tesutul pancreatic, scrie Adevarul.

Persoanele cu viteza de reactie mai mare traiesc mai mult. Viteza de reactie a unei persoane este un indicator mult mai bun de evaluare a sperantei sale de viata decat tensiunea arteriala, greutatea sau activitatea fizica – au descoperit oamenii de stiinta, citati de presa britanica. Astfel, barbatii si femeile cu viteza mica de reactie la diversi stimuli risca de doua ori mai mult sa moara prematur fata de cei cu viteza mare de reactie. Cercetatori de la Universitatea Edinburgh si de la Medical Research Council din Glasgow au urmarit timp de 20 de ani un esantion de 7.414 britanici intr-un studiu care pare sa confirme zicala "minte sanatoasa inseamna un corp sanatos", scrie Romania Libera.

Scooby Doo le dezvolta copiilor latura agresiva. Desenele animate precum Pokemon, Scooby Doo, Idolul American si Buffy, vampirul ucigas le dezvolta copiilor latura agresiva, sustin cercetatorii americani de la Universitatea Iowa. Oamenii de stiinta au monitorizat comportamentul a 1.500 de copii cu varste intre 10 si 11 ani, dupa ce au vizionat cel putin unul dintre desenele mentionate mai sus. Astfel, expertii au constatat ca 90 la suta dintre copiii care au participat la aceasta cercetare au inceput sa copieze activitatile agresive vazute la personajele preferate. „Copiii isi imaginau ca au puterile personajelor din desenele animate, pe care doreau sa le foloseasca in scopuri malefice impotriva celorlalti colegi de joaca”, spune prof. Douglas Gentile, coordonatorul studiului, scrie Gandul.