Cum poti scapa de viermii intestinali. Copilul dumneavoastra se vaita mai mereu de dureri de cap, are greturi si este palid? Ar putea avea viermisori. Medicina naturista ofera tratamente eficiente atat pentru prevenirea aparitiei, cat si pentru eliminarea parazitilor intestinali. Usturoiul: anumite substante pe care le contine usturoiul reusesc sa amorteasca viermii care nu se vor mai opune miscarii tubului digestiv, catre eliminare. Ca metoda de prevenire, e bine sa invatati copilul sa consume regulat usturoi. Iata si o “reteta” de usturoi contra viermilor intestinali: intr-o cana (250 ml) cu lapte se adauga 6-8 catei de usturoi tocati marunt, scrie Libertatea.

Alegeti condimente in loc de medicamente! Scortisoara, rozmarinul, cuisoarele, cimbrul si dafinul au proprietati analgezice si antiinflamatoare. Datorita compozitiei lor chimice, condimentele sunt leacuri pentru problemele de fiecare zi: migrene, aritmii, indigestii, stari febrile, intoxicatii, insomnii sau depresii, noteaza Adevarul.

Afla predispozitia la cancer, in functie de grupa sangvina. Persoanele care au grupa sangvina B prezinta un risc crescut de a face cancer pancreatic, spre deosebire de cei cu grupa 0, care au cele mai mici probabilitati de a se imbolnavi de aceasta maladie, arata un studiu. Potrivit cercetarii intreprinse in SUA, persoanele care au grupa sangvina B au un risc de 72% de a se imbolnavi de cancer pancreatic. In cazul celor cu grupa AB, riscul este de 51%, iar la persoanele cu grupa de sange A, probabilitatea este de 32%, noteaza Gandul.

Mierea calmeaza tusea. Mierea este un remediu natural adjuvant, fara efecte adverse. Contine aproape toate mineralele si vitaminele necesare organismului. Prin prelucrarea polenului, albinele obtin din plantele polenizate un concentrat de substante active. Acestea sunt complet absorbite de corpul nostru intr‑un timp foarte scurt, actionand imediat asupra organelor bolnave, sustine dr. Codrut Tutu, specialist in acupunctura si fitoterapie, noteaza Libertatea.

Somnul si prietenii te ajuta sa atingi 100 de ani. Genele sunt responsabile doar de o treime din procesul de imbatranire, spun specialistii. Pentru cea mai mare parte a deteriorarii organismului, de vina sunt factorii externi sau obiceiurile pe care le avem. De exemplu, persoanele care fumeaza un pachet de tigari pe zi imbatranesc cu opt ani mai repede, arata studiile. Pe de alta parte, 21 de minute de exercitii fizice moderate de trei ori pe saptamana ne intineresc cu 3,7 ani, iar opt ore de somn zilnic ne ajuta sa aratam cu cel putin cinci ani mai tineri, scrie Adevarul.

Lipsa vitaminei D provoaca tulburari cardiace la adolescenti. Adolescentii suferind de carente de vitamina D sunt mai expusi in fata riscului de a dezvolta tulburari cardiace, diabet, hipertensiune si glicemie, potrivit unui studiu prezentat in cadrul conferintei anuale organizata de American Heart Association, noteaza Romania Libera.