Top 10 boli misterioase. Multe dintre ele sunt "de cand lumea", altele, mai noi. Pe multe le contractam de-a lungul vietii si le tratam ca pe ceva firesc, altele sunt extrem de rare, unele chiar fatale. Ciudatenia lor consta fie in faptul ca, in ciuda eforturilor specialistilor, nu au fost descoperite cauzele exacte ale lor, sau nu s-a gasit un tratament eficient, scrie EVZ.

Cremele si lotiunile autobronzante sunt ideale pentru debutul sezonului cald. Produsele autobronzante contin un derivat al zaharului, care devine maro in contact cu aerul si cu stratul superficial al pielii. Majoritatea ne dorim, in acesta perioada, o piele usor bronzata si uniformizata fara prea mult efort si bani cheltuiti pe la diferitele saloane de bronzat. Specialistii recomanda cremele autobronzante, care ofera culoarea dorita in cateva ore, fara a afecta intr-un mod negativ structura pielii. De asemenea, produsele care bronzeaza pielea sunt create pentru diferitele tipuri de ten, noteaza Gandul.

Nu va refugiati in alcool! Din cauza recesiunii, multe persoane vulnerabile gasesc in alcool prietenul care le face sa uite de necazuri. Unul dintre programele de sanatate publica in care se investeste mai mult anul acesta, in Marea Britanie, este cel de combatere a dependentei de alcool. Pe fondul crizei si a cresterii somajului, acest fenomen este posibil sa se accentueze peste tot in lume. Si in Romania, consumul de alcool este exagerat, dar lipsesc, cu desavarsire, atat strategiile de preventie, cat si centrele de tratament, scrie EVZ.

Cinci fructe zilnic sau principiul „jumatatii de farfurie“. 200 de gr de mere au aceleasi calorii cat 25 de gr de biscuiti. Secretul unei alimentatii sanatoase consta in consumul a cinci portii zilnice de fructe si legume, sustin nutritionistii francezi. Expertii nutritionisti explica si de ce recomanda cinci portii. „Rezultatul se exprima prin indicele de Aport Zilnic Recomandat (AZR). In cazul fructelor si al legumelor, cantitatea recomandata pentru satisfacerea AZR in privinta vitaminelor, fibrelor si mineralelor este de aproximativ 700 - 800 de grame in fiecare zi, scrie Gandul

Branza din lapte de capra protejeaza oasele. Branza de capra este printre putinele surse naturale de vitamina B12 (doua micrograme la o suta de grame). Comparativ cu celelalte sortimente de branza, aceasta poate fi introdusa in dieta persoanelor de orice varsta si chiar in alimentatia celor care au intoleranta la lactoza, deoarece contine enzime suplimentare, care ajuta la asimilarea lactozei, informeaza Adevarul.

Algocalminul, o otrava? Interzis in marea majoritate a tarilor si drastic restrictionat in restul statelor, algocalminul continua sa se vanda la liber in farmaciile romanesti. Desi specialistii au tras nenumarate semnale de alarma asupra pericolului administrarii medicamentului, Ministerul Sanatatii refuza sa ia masuri in acest sens. Medicii spun ca metamizolul poate provoca o boala fatala, numita agranulocitoza, care distruge celulele din maduva osoasa, precursoarele celulelor sanguine care asigura apararea organismului, scrie Romania Libera.