Teste virtuale pentru ficat. Printr-o noua tehnica, numita si „biopsie virtuala”, medicii pot stabili cat de afectat este ficatul de boli cronice precum hepatita sau diabetul, noteaza EvZ. Romanii suspecti de boli cronice ale ficatului pot beneficia de doua teste moderne, FibroTest si FibroMax, care inlocuiesc punctia hepatica, o procedura riscanta si dureroasa. Cele doua teste au la baza un algoritm matematic si pot stabili virtual daca un pacient sufera de leziuni ale ficatului, date de hepatita B sau C ori de consumul excesiv de alcool, scrie EvZ.

Strugurii combat impotenta. De cate ori nu ati auzit facandu-se glume pe seama celor care mananca telina, despre care se stie ca este o leguma care stimuleaza potenta barbatilor?! Exista insa multe alte alimente, mirodenii si plante care sunt adevarate tratamente pentru cresterea apetitului sexual. Printre ele se afla plantele afrodiziace, care sunt cunoscute ca avand efecte puternice de trezire a pasiunii si a dorintei sexuale, noteaza Libertatea.

Tesutul adipos brun ii poate ajuta pe adulti sa slabeasca. Acest tip de grasime este mai activ in timpul iernii, pentru ca atunci caloriile sunt arse mai intens cu scopul de a produce caldura. Tesutul adipos brun, care are un rol activ in arderea caloriilor si in reglarea metabolismului la bebelusi, exista si in organismul adultilor, aceasta descoperire putand sta la baza unor tratamente eficiente impotriva obezitatii si a diabetului, sustin cercetatorii de la Universitatea Harvard. Pana acum, medicii erau convinsi ca tesutul adipos brun - fluid - nu exista decat la copii si ca el dispare in totalitate la varsta maturitatii. Mai mult, oamenii de stiinta au constatat ca acest tesut, pe langa faptul ca se gaseste in orgamism, ramane in continuare activ, scrie Gandul.

Scapati de bataturi cu praz. A venit vremea frumoasa si am abandonat deja cizmele si bocancii pentru a ne incalta cu pantofi. Numai ca aceasta trecere este, de multe ori, dureroasa pentru femei. Obisnuite cu cizmele, picioarele “riposteaza” cand ajung in incomozii pantofi. Pe langa rani, de multe ori apar bataturile, de regula, pe degetele de la picioare sau pe talpa. Iata cateva remedii naturiste care te pot ajuta sa scapi de aceste neplaceri. Cataplasmele cu frunze de praz macerate in otet sunt foarte utile. Integral in Libertatea.

8 sfaturi pentru cumparaturile de Paste. Inspectorii sanitari va recomanda sa puneti pe masa alimente verificate. Nebunia cumparaturilor din anii precedenti pare a fi de domeniul trecutului. Romanii sunt prudenti cu cheltuielile, iar cei mai multi vor cumpara produse la preturi mici, fara sa tina cont ca isi pot pune viata in pericol. Veterinarii va ofera opt sfaturi, pentru Sarbatori fara incidente alimentare, scrie Click.