Consumati verdeturi-minune! Experimentati salatele sau mancarurile pregatite din plante cum ar fi leurda, stirul, menta sau stevia. Au putine calorii si sunt excelente pentru imunitate. Romanii au tendinta sa prepare si sa manance doar alimente cu gust cunoscut. Nutritionistii va indeamna, totusi, sa fiti deschisi la experimente si sa profitati de multimea de plante uitate care pot fi adaugate in acest sezon, in salate si mancare, scrie EVZ.

Dimineata – perioada ideala pentru fitness. Intervalul orar 6 – 8 dimineata recomandat pentru ca organismul are cel mai mare randament. Exercitiile de inviorare ofera rezistenta organismului. Specialistii in fitness atrag atentia ca exercitiile fizice efectuate fara indrumarea unui antrenor si in afara unui program clar stabilit pot obosi si chiar extenua organismul. Mihai Dragomir, antrenor specialist in fitness antiimbatranire, recomanda intervalul orar 6 – 8 dimineata pentru efortul fizic. Potrivit acestuia, din punct de vedere muscular si psihic, in acest interval corpul are cel mai mare randament, noteaza Gandul.

Tehnici ca sa invingeti stresul. Pentru a evita depresia, mancati sanatos, dormiti bine si ganditi pozitiv. Nesiguranta locului de munca, dublarea volumului de lucru, nevoia de a renunta la concediu din lipsa banilor sunt doar cateva dintre frustrarile care ii pot predispune pe oameni la stres, scrie EVZ.

Somnul ajuta la regenerarea pielii. Zona ochilor este cea mai predispusa efectului de imbatranire datorita structurii firave. Procesul de imbatranire este inevitabil odata cu trecerea timpului. Specialistii vorbesc despre „ten matur” in cazul persoanelor cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani. Potrivit acestora, ingrijirea neadecvata a fetei poate grabi imbatranirea prematura a tenului. Expertul in frumusete, Dana Sota spune ca pielea matura are nevoie de tratament adecvat cel putin o data la trei saptamani, scrie Gandul.

Investigatii de precizie cu iradiere minima. Un tomograf care se gaseste intr-un singur spital de stat din tara ofera o acuratete de patru ori mai mare decat dispozitivele folosite in prezent. Dispozitivul detecteaza afectiunile inimii si ale arterelor coronariene in doar cateva secunde. Datorita timpului scurt de investigare, pacientul va fi cu 80 la suta mai putin iradiat, scrie Adevarul.

Carnea de miel este contraindicata bolnavilor de guta. Este indicat ca mielul sa fie cumparat din locuri autorizate, sa aiba copite si cap pentru a fi siguri ca ceea ce consumam este miel, si nu caine. "Au mai existat cazuri, asa ca e bine sa fim siguri", a spus prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Greutatea mielului trebuie sa fie de peste 9-10 kilograme. Cu cat acesta este mai mic cu atat contine o cantitate mai mare de purine care il face greu digerabil. Greutatea optima este de 10-15 kg, fapt pentru care este mai putin indigest. Oricum, carnea de miel este contraindicata persoanelor cu hiperuricemie-guta deoarece, fiind bogata in purine, mareste nivelul de acid uric in sange, scrie Romania Libera.

Mananca pui in loc de miel. Friptura de miel, ouale, cozonacii, pasca, drobul, stufatul si vinul rosu vor umple masa de Paste si putini vor rezista tentatiei unui asemenea festin. Aceste preparate pot insa afecta sanatatea celor care sufera de afectiuni ale ficatului, ale stomacului sau ale pancreasului, pentru ca sunt greu digerabile. Dr. Laurentiu Luca, directorul clinicii Puls, va spune cu ce mancaruri e bine sa le inlocuiti, ca sa va puteti bucura de Sarbatori, noteaza Libertatea.