Zece alimente pentru un par frumos. Pestele, spanacul, broccoli si carnea de pui contin proteine care pot reface firele de par deteriorate, sustin specialistii nutritionisti. Pentru un par sanatos nu aveti nevoie doar de un sampon si de un balsam bune, ci si de o alimentatie echilibrata. Parul creste cam un centimetru pe luna, iar pentru a-l ajuta sa se dezvolte sanatos este important cum va hraniti. Integral in EvZ.

Masca cu galbenus de ou amelioreaza cuperoza.Tenul cuperozic apare din cauza unor tulburari de ordin vascular, care au drept consecinta dilatarea unor vase capilare superficiale, astfel incat acestea sunt vizibile la nivelul fetei. Dermatologii spun ca la inceput cuperoza apare sub forma unor pusee congestive repetate, cel mai des in zona obrajilor. Afectiunea apare datorita faptului ca peretii vasculari nu sunt elastici. De asemenea, tulburarile digestive si cele nervoase pot duce la declansarea acestei afectiuni, informeaza Gandul.

Muntele – ideal pentru relaxare in timpul minivacantei de Paste. Evadarea din cotidian reprezinta cea mai buna solutie de relaxare. Discutiile si rememorarea intamplarilor din vacanta elimina stresul. Minivacantele sunt considerate de catre psihologi perioade destul de stresante, mai ales pentru persoanele care nu si-au terminat pregatirile pentru sarbatori sau care au lasat pe ultima suta de metri alegerea unui loc unde sa isi petreaca putinul timp liber. Specialistul Melania Ciobotariu spune ca pregatirile trebuie incepute cu cel mult o saptamana inainte de marele eveniment. „Cumparaturile pentru pregatirea cozonacilor, a oualor si a carnii de miel nu trebuie amanate. Acestea presupun un prim pas pentru pregatirea mesei de Paste. Persoanele care sunt adeptele preparatelor de casa trebuie sa inceapa pregatirea cu cel putin trei zile inainte de marele eveniment, noteaza Gandul.

Un nou tip de plasturi care ajuta la o vindecare mai rapida a basicilor. O noua gama de plasturi pentru tratarea basicilor a fost lansata, ieri, in Romania. Noii plasturi au la baza o tehnologie hidrocoloidala, care calmeaza durerea si ajuta la vindecarea mai rapida a ranii. „Secretul” acestei tehnologii este carboximetilceluloza (CMC), o substanta absorbanta si hidrosolubila care, in contact cu rana, absoarbe lichidul din interiorul basicii si formeaza un gel alb, in loc de o crusta. Aceasta reactie grabeste procesul de vindecare a pielii, noteaza Gandul.

Premiera informatica medicala: retea IT interactiva de diagnostic. Stiati ca, daca suferiti de hipertensiune, aveti un risc crescut de a face diabet sau alte boli cu efecte grave pe termen mediu si lung? Poate ca da, medicul v-a avertizat asupra complicatiilor posibile. Specialistii au realizat in premiera mondiala cel mai vast catalog de boli diferite, dar conexe, care au cauze comune sau care se pot declansa reciproc, prin propagare incrucisata, scrie Romania Libera.

Genele care sporesc riscul de atac cerebral, identificate. O echipa internationala de cercetatori a descoperit doua variatii genetice care sporesc riscul de declansare a atacurilor cerebrale, deschizand astfel calea pentru punerea la punct a unor tratamente impotriva acestei afectiuni, potrivit unui studiu publicat in New England Journal of Medicine, informeaza Libertatea.