PET-urile pot bulversa hormonii masculini. Ambalajele de plastic pot bulversa hormonii masculini, releva un studiu german, relansand astfel dezbaterea asupra utilizarii sticlelor din plastic pentru imbutelierea apelor minerale, sticle care ar fi nocive pentru organism. Studiul a provocat o reactie comuna de opozitie din partea oamenilor de stiinta si a producatorilor, informeaza revista saptamanala franceza Le Point. Potrivit studiului mentionat de Agerpres, hormonii prezenti in sticlele de apa minerala ar afecta capacitatea de reproducere la barbati. Integral in Romania Libera.

Pro si contra vaccinare. In lume, aproximativ trei milioane de persoane mor anual din cauza unor boli care puteau fi prevenite prin vaccinare. In Romania, una din trei persoane are extrem de putina incredere in vaccinare, iar unul din zece romani se indoieste de acest act medical, arata un studiu realizat in luna martie, la nivel national, de compania Totem Communication. In ultimii ani, numarul romanilor care au facut vaccinari obligatorii a scazut cu 5%, mai ales din cauza scepticismului fata de acest subiect, noteaza EvZ.

Guma de mestecat creste riscul aparitiei cancerului bucal. Esti fumator si vrei sa renunti la tigari? Ei bine, ai grija prin ce modalitate faci asta, deoarece poti sa scapi de un viciu si sa te trezesti pe cap cu o boala grava: cancerul bucal. Daca gumele de mestecat cu nicotina sunt cele la care ai apelat pentru a te ajuta in tratamentul impotriva renuntarii la tutun ai grija, deoarece acestea cresc riscul aparitiei cancerului bucal, noteaza Libertatea.

Slabeste cu afine! Afinele contin vitamine si antioxidanti care ajuta la topirea grasimii din zona abdominala, spun nutritionistii americani, care au realizat mai multe teste pe sobolani obezi. Cand dieta acestora a fost imbogatita cu afine, grasimea din zona mijlocului, asociata cu riscul cardiac, a inceput sa dispara. Nivelul zaharului din sange s-a normalizat iar cel al colesterolului a scazut considerabil, relateaza Click.

Scapa de guturai cu hrean si ceapa. Vremea schimbatoare din aceasta primavara v-a dat peste cap? V-a prins guturaiul mai des decat in miezul iernii? Specialistii cotidianului german “Bild” va ofera cateva trucuri “din camara bunicii” pentru a invinge capriciile primaverii. Inhalatiile cu otet sunt usor de facut si foarte eficiente. Incalziti 250 ml otet de mere amestecat cu 125 ml apa. Inhalati timp de 15 minute, Integral in Click.

Verdeturi si fructe la fiecare masa! Daca pana acum cateva zile, pe masa noastra stateau carnea de miel, salatele cu maioneza si cozonacul, de acum inainte trebuie sa schimbam meniul. Nu trebuie sa ne infometam pentru a ne detoxifia organismul! Din contra, trebuie sa mancam cat mai devreme micul dejun si apoi gustari mici pe intreaga durata a zilei. In intervalul dintre mese vom consuma fructe proaspete sau legume, seminte sau nuci, scrie Click.