Sportul, dusmanul kilogramelor. Plimbarile usoare, tenisul, inotul si mersul pe role va ajuta sa dati jos grasimea care s-a pus pe burta de sarbatori. Sportul este cel mai bun antidot contra kilogramelor in plus adunate in perioada Sarbatorilor de Paste. Cele mai indicate exercitii sunt cele de tip cardio, care pot fi efectuate pe banda, pe bicicleta eliptica sau in parc, noteaza EVZ.

Laserul te scapa de ochelarii de vedere - Afla cat costa operatia. Aparatul „slefuieste” corneea si reduce dioptriile la zero. Procedura se face dupa varsta de 20 de ani. Moda ochelarilor de vedere poate fi de domeniul trecutului. Persoanele cu diferite defecte ale ochilor pot recurge la operatii cu laserul, renuntand astfel la obiceiul de a purta ochelari. Viciile de refractie care se pot corecta prin aceasta tehnica sunt miopia, hipermetropia si astigmatismul. Persoanele care recurg la chirurgia refractiva vor fi supuse unui procedeu de „subtiere” a corneei si de aducere a dioptriilor la zero sau aproape de zero. „In functie de dioptria corneei, pentru miopie pot fi corectate 5-6 dioptrii, pentru hipermetropism se pot corecta 4-5, iar pentru astigmatism, trei dioptrii”, precizeaza dr. Claudia Stefan, medic oftalmolog la un centru privat. In cazul dioptriilor mai mari, se recurge la operatia cu laser si la implantul de cristalin, noteaza Gandul.

Stresul genereaza somnambulism. Persoanele cu un serviciu solicitant și care au deja cazuri in familie sunt cele mai afectate. „Lunaticii”, cum sunt denumiti in mod popular cei care sufera de somnambulism, merg in timpul somnului in prima jumatate a noptii, la aproximativ doua ore dupa ce adorm. Oboseala exagerata, dereglarile emotionale precum depresia si anxietatea, stresul, traumele psihice si mostenirea genetica contribuie la declansarea episoadelor de somnambulism si influenteaza frecventa acestora, spun specialistii. Acest lucru se intampla deoarece acesti factori tulbura ciclul normal al somnului, favorizand instalarea parasomniilor, grup de tulburari ale somnului, din care face parte si somnambulismul, scrie Adevarul.

Te doare spatele? Nu sta pe scaun mai mult de 30 de minute! Daca iti petreci toata ziua cu capul plecat asupra biroului, muschii ce sustin coloana vertebrala sufera, se contracta si te dor. Remediul? Corecteaza-ti pozitia, ridica-te de pe scaun macar o data la 30 de minute si fa miscare dupa program. Specialistii revistei “Lumea femeilor” sustin ca o plimbare pe jos sau cu bicicleta sau cateva minute de gimnastica te pot ajuta sa scapi de durerile de spate. Daca lucrezi intr-un birou si stai mult pe scaun, nu trebuie sa te mire ca durerile de spate nu-ti dau pace, scrie Libertatea.

Teste gratuite pentru depistarea osteoporozei. Romanii isi pot testa gratuit, incepand de astazi, riscul de aparitie a osteoporozei. Actiunea face parte dintr-o campanie de informare si prevenire a acestei boli, evenimentul fiind demarat de un lant de farmacii impreuna cu o companie farmaceutica. Campania se va desfasura in 12 farmacii din Bucuresti si din provincie. Pe parcursul a trei zile, persoanele care stiu ca au risc de a face osteoporoza ori sunt interesate de prevenirea acestei afectiuni pot merge sa ceara sfatul medicilor prezenti in farmacii. In plus, ei pot beneficia de teste facute cu un aparat special, pentru determinarea riscului de osteoporoza, si primesc gratuit brosuri despre boala, scrie Gandul.

Sforaitul, semn al unor probleme de sanatate. Majoritatea barbatilor, dar si un numar considerabil de femei se confrunta cu problema sforaitului. Specialistii spun ca acest defect nu trebuie ignorat, deoarece poate indica anumite probleme de sanatate. Iata cateva metode pe care le puteti folosi pentru a avea un somn linistit, atat pentru dv., cat si pentru cei din jur, noteaza Libertatea.