Obiceiuri sanatoase care protejeaza planeta. Faceti dusuri rapide, pentru a economisi apa, si consumati carne alba, ca sa reduceti efectul gazelor de sera. Prin gesturi marunte, fiecare dintre noi poate proteja planeta. Nu e doar o vorba. Iata cum. Aerisiti camerele natural, nu cu parfumanti, inchideti computerul si televizorul imediat ce ati parasit incaperea, nu stati mai mult de cinci minute la dus si inlocuiti spray-urile cu geluri, scrie EvZ.

Macesele regleaza circulatia sangelui. Fructele de maces sunt foarte apreciate pentru continutul bogat in vitamina C si acid dehidroascorbic, dar si in vitaminele A, B1, B2, P, K si flavoide. In medicina alternativa, macesele se utilizeaza ca tonic vitaminizant, avand proprietatea de a intari organismul. Datorita vitaminei P, preparatele din macese mentin permeabilitatea si fragilitatea vaselor capilare, contribuind semnificativ la reglarea circulatiei sangelui, informeaza Libertatea.

Laptele – singurul aliment complet. Singurul aliment complet, laptele, contine toate cele trei categorii principale de substante nutritive - proteine, glucide si lipide, alaturi de vitamine (A, D, E, grupul B) si minerale (calciu, fosfor, zinc si fier). „Un litru de lapte pe zi asigura aportul de calciu necesar cresterii si soliditatii sistemului osos. In plus, calciul din lapte este foarte bine absorbit de organism prin prezenta concomitenta a vitaminei D din grasimea lui; calciul din lapte se absoarbe mai bine decat din produsele farmacologice. Mai mult, laptele previne rahitismul si osteoporoza, datorita continului crescut de calciu”, afirma nutritionistul Mihaela Bilic, noteaza Gandul.

Pielea arsa de soare, calmata cu varza murata. Datorita acidului lactic, varza murata contribuie la activarea metabolismului si la insanatosirea intestinelor. Folosita extern, varza murata racoreste si reface invelisul acid al pielii. Daca ati stat prea mult la soare si v-ati ars, aplicati foi de varza murata pe locul respectiv si scapati de usturime si de arsura. Aceasta compresa este racoritoare si hidrateaza pielea extrem de uscata in urma arsurii solare. Cand compresa de varza nu mai este resimtita ca fiind racoritoare, se indeparteaza si se aplica o alta, scrie Libertatea.

Merele scad nivelul de zahar din sange. Inainte de a recurge la medicamente care scad glicemia, incearca leacurile din natura, care au avantajul de a aduce zaharul din sange la concentratia normala fara efecte adverse. Iata patru remedii recomandate de revista “Click! Sanatate”.