Oboseala dupa o zi de munca, stresul cotidian, stilul de viata sedentar, alimentatia neadecvata, toate acestea isi pun accentul atat asupra psihicului cat si asupra fizicului. Terapeutii recomanda masajul cu pietre care, pe langa faptul ca relaxeaza, ofera si beneficii din punct de vedere fizic, precum diminuarea durerilor musculare, a celor articulare si reumatice. In acelasi timp, masajul cu pietre diminueaza durerile cauzate de artroza, afectiunile coloanei vertebrale si artrita, in plus fiind benefic pentru tulburarile circulatiei periferice. Terapeutii spun ca acest tip de masaj diminueaza durerile de cap si amelioreaza insomnia, relateaza Gandul.

Un nou tratament pentru femeile cu cancer mamar in stadiu avansat a fost lansat, ieri, la Bucuresti, medicatia fiind recomandata in cazurile in care boala a progresat in ciuda terapiilor standard. „Medicamentul reprezinta o noua terapie pentru pacientele cu o forma deosebit de agresiva de cancer de san avansat sau metastatic ale caror optiuni terapeutice sunt limitate dupa ce boala de care sufera a progresat rapid, in pofida tratamentului cu terapiile standard”, a declarat dr. Alexandru Eniu, seful sectiei Spital de Zi, din cadrul Institutului Oncologic „Ion Chiricuta” din Cluj, informeaza Gandul.

Periajul incorect, periculos Cand gingiile se retrag de pe dinte, lasand descoperita o portiune din radacina sau smaltul este indepartat de la suprafata dintelui, tesutul din interior (dentina) este expus mediului cavitatii bucale. Dentina contine o multitudine de canalicule microscopice, in care se gaseste un fluid, ce inconjoara terminatii nervoase conectate cu pulpa dintelui. Stimulii reci, calzi, dulci sau acizi cauzeaza miscari ale fluidului din canaliculele dentinei, ce stimuleaza terminatiile nervoase, provocand durerea. Medicii dentisti spun ca expunerea dentinei poate avea cauze multiple. Cele mai frecvente sunt: periajul incorect, cu miscari orizontale in zona gingiei, afectiuni ale gingiei care duc la descoperirea radacinilor, indepartarea smaltului de pe suprafata dintelui, prin fracturi sau prin tocire, datorita frecarii sau scrasnirii dintilor (bruxismului), precum si distrugerea smaltului prin carii sau eroziuni datorate consumului de alimente sau bauturi acide. Controlul hipersensibilitatii se poate realiza cel mai frecvent utilizand o pasta de dinti desensibilizanta sau prin tratamente in cabinetul stomatologic, afirma Romania Libera.

Adevaruri nespuse despre dietele de slabit Putem manca dupa ora 8 seara Desi multe diete recomanda excluderea meselor dupa ora 6:00 seara, de fapt nu conteaza foarte mult la ce ore din timpul zilei mancam. In schimb, este foarte important sa fim atenti si extrem de restrictivi in privinta cantitatii si a calitatii alimentelor consumate, dar si a diverselor combinatii intre acestea. Totodata, se impune mentinerea unui raport echilibrat intre alimentatie si activitatile fizice din timpul zilei, pentru a tine sub control greutatea corporala. Nutritionistii, citati de revista “Time”, sustin ca, indiferent de tipul alimentelor consumate, organismul nostru va stoca surplusul de calorii ca pe grasimi. De pilda, medicii ne recomanda ca, in cazul in care inainte de culcare vrem sa mancam un snack, trebuie sa facem mental un bilant al tuturor caloriile acumulate pe tot parcursul zilei. Slabim mai mult toamna si iarna. Unii oameni jura ca se ingrasa mai mult iarna. Probabil argumentul este ca nu prea avem activitati in aer liber in acest anotimp. Dar, in realitate, metabolismul este mult mai activ in aceasta perioada pentru ca nevoia de caldura a organismului este mai mare si acest fapt implica un consum mai mare de calorii. Nu trebuie sa introducem carnea rosie pe lista alimentelor interzise. Desi este adevarata afirmatia ca in general carnea are un continut mare de grasimi, produsele din carne slaba pot fi consumate fara restrictii. Mai mult, carnea de vita slaba, de exemplu, contine cu 30% mai putine calorii decat alte alimente care contin grasimi animale, informeaza Romania Libera.