Spune adio transpiratiei. Transpiratia are efecte benefice asupra pielii si in detoxifierea organismului, atunci cand se mentine la un nivel normal. Ce ne facem insa cand este in exces? Doctorii ne atrag atentia ca hiperhidroza (cum este numita in termeni medicali transpiratia excesiva) poate fi un efect secundar al unor boli precum diabetul, bronsita, TBC-ul sau afectiunile tiroidiene. Apare insa si la persoanele care au infectii in organism si la cele care sufera de obezitate. Libertatea iti dezvaluie azi cateva moduri prin care poti scapa de transpiratia excesiva.

„Cum am slabit 30 kg”. Doua vedete povestesc experientele prin care au trecut ca sa poata da jos zeci de kilograme. Carmen Bruma, prezentatoare TV, si Razvan Popescu, DJ la Radio 21, au povestit ieri cum au ajuns sa „scape” sanatos de zeci de kilograme. Statisticile arata ca unul din doi romani are probleme cu greutatea. Cu toate acestea, doar un roman din 100 urmeaza un tratament supravegheat medical, multi preferand diete cu efecte pe termen scurt, scrie EvZ.

Zaharul brun ingrasa la fel de mult ca si cel alb. Medicii nutritionisti atrag atentia ca afirmatia potrivit careia zaharul brun este mai bun decat cel alb si nu ingrasa la fel de mult este falsa. „Nu exista un zahar care ingrasa mai putin decat altul – indiferent daca este alb, brun, rosu, cubic sau pudra, el are aceeasi valoare calorica”, sustine dr. Mihaela Bilic, medic nutritionist. Specialistul spune ca acest aliment, chiar daca provine din trestie sau din sfecla de zahar, are o valoare alimentara identica, scrie Gandul.

Jumatate dintre romani au hipertensiune. Aproape 11 milioane de romani au un nivel crescut al tensiunii arteriale, atrag atentia specialistii Societatii Romane de Cardiologie. La nivel mondial, exista un miliard de persoane hipertensive. In prezent, hipertensiunea este principalul motiv pentru care romanii se prezinta la medic. Dintre acestia, doar sapte la suta ajung sa aiba tensiunea arteriala controlata. Pentru o mai buna informare a populatiei, Societatea Romana de Cardiologie, in colaborare cu compania farmaceutica Sanofi-Aventis, lanseaza campania „Masoara pentru a controla“, scrie Adevarul.

Cuticulele reprezinta bariera naturala pentru bacterii. Medicii dermatologi avertizeaza ca taierea cuticulelor poate duce la aparitia diferitelor boli ale unghiilor, precum paronichia sau panaritiul, infectii acute cauzate de patrunderea sub derma a unui germen, de obicei stafilococic, printr-o leziune a pielii. Mai mult, persoanele care obisnuisc sa isi faca manichiura intr-un salon specializat, unde forfecuta este folosita atat pentru taierea unghiilor cat si a cuticulelor, risca sa se imbolnaveasca de diferite boli, precum hepatita, sau afectiuni ale unghiilor, cum ar fi micozele. De cele mai multe ori, bolile de unghie se trateaza cu medicamente sau cu unguente care au la baza antibiotice, scrie Gandul.