Cafeaua ajuta la prevenirea cariilor. Consumul moderat de cafea poate ajuta la prevenirea cariilor dentare, datorita unor molecule continute de pudra maronie. Ultimele studii ale Societatii Americane de Chimie arata ca boabele de cafea prajite au activitate antibacteriana impotriva microorganismelor precum Streptococcus Mutans - cauza principala a cariilor dentare, scrie Gandul.

Cele mai bune medicamente din lume. Un botanist din Londra, James Wong, promoveaza utilizarea plantelor ca alternativa la medicamentele clasice, pentru a vindeca diferite afectiuni, de la tuse, raceli sau dureri, pana la eczeme si… paduchi. Recent, intr-o zi friguroasa, James Wong a parcurs pe jos drumul spre casa intr-o jacheta subtire. Este un optimist, s-a justificat el. Dar ca sa fie sigur ca nu raceste, atunci cand a ajuns acasa si-a preparat supa de pui dupa reteta bunicii sale, folosin radacini de echinacea, fructe de padure goji, cantitati mari de ghimbir, chilli si usturoi, scrie Romania libera.

Poluarea modifica ADN-ul. Expunerea la aerul poluat, chiar si pentru o scurta perioada, poate duce la reprogramarea genelor, ceea ce favorizeaza aparitia cancerului, arata un studiu italian. Cercetatorii au analizat probe ADN din sange de la cativa muncitori sanatosi, care fusesera expusi noxelor de la o uzina metalurgica. Dupa doar trei zile, in organismul acestora s-a observat ca patru gene asociate cu inhibarea tumorilor au fost modificate, scrie Adevarul.

Cum sa scapi de celulita si kilogramele in plus intr-o luna. Cu siguranta ai incercat toate metodele de slabire, insa ai observat ca niciuna nu a avut rezultatul dorit sau efecte pe termen lung. Terapeutii spun ca acest insucces se datoreaza in mare parte faptului ca nu s-a stabilit un echilibru intre organism, alimentatie si stilul de viata. „Pentru vindecarea unei afectiuni, indiferent de natura ei, trebuie refacut echilibrul energetic afectat. Acest lucru este cu atat mai valabil in cazul problemelor de greutate”, explica terapeutul Paula Sichim Shanti. Specialistul completeaza ca centrii foamei pot fi inhibati prin acupunctura, scrie Gandul.

Cum ne pregatim inaintea unei interventii chirurgicale? Cu 14 zile inainte de operatie, ar trebui sa renuntam la aspirina si la suplimente. Respectarea indicatiilor medicului chirurg poate grabi vindecarea si poate preveni aparitia complicatiilor postoperatorii. La prima consultatie, medicul chirurg trebuie informat asupra istoricului medical, asupra unei eventuale predispozitii alergice si asupra tratamentelor medicamentoase urmate de pacient (inclusiv administrarea de vitamine), scrie Adevarul.