Masajul cu miere te scapa de celulita in mai putin de 15 sedinte. Masajul se face mai ales in zona coapselor si a spatelui, iar durata terapiei este de cel putin o ora. Costul unei sedinte este de 50 de lei. Mierea, cunoscuta mai mult pentru beneficiile asupra sistemului imunitar, actioneaza si asupra stratului adipos. Mai mult, acest aliment este recomandat ca tratament impotriva arsurilor solare, pentru mahmureala si combate insomniile. Masajul cu miere este o practica bine cunoscuta in Tibet pentru lupta impotriva celulitei. Terapia se bazeaza pe interactiunea pielii cu substantele active biologic ale mierii. „Tratamentul presupune, pe langa aplicarea propriu-zisa a mierii pe corp, si masaj, care consta si in lipirea si dezlipirea rapida si energica a palmelor terapeutului”, spune consultantul in frumusete Dana Sota. Potrivit specialistului, masajul se face mai ales in zona coapselor si a spatelui, iar durata terapiei este de cel putin o ora, in functie de cat de afectata este zona, sau de cat suporta clientul, scrie Gandul.

Muzica ritmata te scapa de stres. Melodiile ritmate combat stresul, iar cele vesele binedispun, facandu-i pe oameni sa creada ca toti cei din jurul lor sunt la fel de fericiti ca si ei, au descoperit cercetatorii britanici. Coordonatorul acestui studiu, Joydeep Bhattacharya, a testat efectul produs de 120 de cantece asupra starii de dispozitie a 46 de voluntari. Acestia au fost rugati sa asculte, vreme de 15 secunde, pasaje din diverse melodii, dupa care cercetatorii le-au aratat pozele catorva persoane si i-au rugat sa le incadreze in trei categorii: “vesel”, “trist” si “neutru”, scrie Libertatea.

Raspandirea HIV ia amploare in Europa. Grecia, Portugalia, Serbia si Spania sunt cele mai mari exportatoare ale virusului imunodeficientei umane (HIV) in Europa, anunta o echipa internationala de cercetatori, care a intocmit o harta a raspandirii virusului pe acest continent. Cei care transmit mai repede virusul sunt mai ales turistii si persoanele care muncesc sezonier in aceste tari. Oamenii de stiinta au analizat mostre din 17 tari europene, cu scopul de a realiza o analiza genetica si geografica a HIV 1 subtip B, cea mai raspandita forma a acestui virus in Europa, scrie Adevarul.

Inelul contraceptiv, alternativa la pilule. Ieri a fost lansat si pe piata din Romania inelul cu hormoni, o metoda de contraceptie usor de utilizat. Desi romancele au acum la dispozitie din ce in ce mai multe tipuri de produse contraceptive, medicii se plang ca rata avorturilor este crescuta, in comparatie cu tarile vest-europene. „Dupa douazeci de ani de la liberalizarea avorturilor, cu o paleta atat de larga de contraceptive, femeile nu ar trebui sa mai apeleze la chiuretaje. Asa cum isi aleg manichiurista sau coaforul, tot asa ar trebui sa procedeze si cu pilulele si sa opteze pentru ceea ce li se potriveste”, a spus ginecologul Virgil Ancar, de la Spitalul „Sf. Pantelimon”, din Bucuresti, cu ocazia lansarii unui nou contraceptiv pe piata farmaceutica de la noi, scrie EvZ.

Incepeti-va ziua cu un suc natural! Preparatele din fructe si din legume sunt tonice si pot fi folosite in tratarea unor boli grave. Datorita continutului bogat in vitamine, minerale, enzime si in aminoacizi, sucurile proaspete, preparate in casa, actioneaza asemenea unor medicamente naturale. Consumate frecvent, simple sau combinate, aceste bauturi tonice regenereaza tesuturile si purifica organismul. „Sucurile din fructe si din legume preparate in casa sunt tonice naturale, care ne mentin in forma si care nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra cotidiana”, sustine Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si in nutritie, scrie Adevarul.

Sapunarita elimina toxinele din corp. Sapunarita are activitati colagoge (stimuleaza secretia biliara), diuretice, antihelmintice (determina eliminarea viermilor intestinali) si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. In uzul extern aceasta planta este folosita sub forma de decoct si contribuie, prin spalaturi, la vindecarea plagilor, eczemelor si furunculelor, scrie Libertatea.