Teste care va indica starea de sanatate. Acasa este bine sa va cantariti, sa va masurati talia si tensiunea arteriala, iar la medic, sa va aflati glicemia si colesterolul. Sunt controale mai simple pe care le puteti face pentru a verifica cum stati cu sanatatea (cantaritul, masurarea taliei, tensiunii arteriale), dar si altele, mai complicate, pentru care trebuie sa va prezentati la medic, scrie EVZ.

Aerobic „pe arcuri” – slabesti rapid, scapi de celulita si „bombezi” fundul. Intr-o ora de antrenament se pot pierde peste 1.000 de calorii. O noua forma de aerobic, ce presupune miscari cu niste ghete speciale, a „prins” si in Romania. In zece minute de sarituri „pe arcuri” se ard 150-200 de calorii - fapt care accelereaza procesul de slabire si, de asemenea, tonifica musculatura, ducand astfel la disparitia celulitei in minimum o luna de antrenament. In plus, sariturile ajuta la ridicarea muschilor fesieri intr-un timp scurt, datorita faptului ca se lucreaza toata musculatura. Secretul consta in inovatia ghetelor kangoo, care sunt prevazute cu niste „arcuri” si au o greutate de aproximativ doua kilograme. In acelasi timp, ele protejeaza coloana vertebrala si articulatiile, scrie Gandul.

Intinerire cu cosmetice pretioase. Diamantele nu sunt doar accesorii, ci si un ingredient cu actiune dermatologica recunoscuta. Procedurile estetice pe baza de pulbere de diamant, folosite pentru combaterea ridurilor și inlaturarea vergeturilor, au avantajul ca nu produc alergii si nu agreseaza pielea, scrie Adevarul.

Nou pas stiintific catre vaccinul anti-HIV: maimutele au fost vindecate, urmeaza testul pe oameni. O echipa de cercetori americani a protejat mai multe maimute-cobai de infectia cu virusul imunodeficientei simian(SIV), forma incipienta a HIV. Oamenii de stiinta de la trei institute americane - Spitalul de Copii din Philadelphia, Spitalul National al Copiilor din Columbus(Ohio), Centrul de Cercetare din Boston - au spus ca au folosit cu succes o noua metoda pentru a dezvolta vaccinul impotriva virusului imunodeficientei umane(HIV) - inserarea unui materialul genetic in musculatura, efectul fiind aparitia unor anticorpi care protejeaza organismul impotriva HIV, virusul care produce SIDA, scrie Adevarul.

Dieta care scade colesterolul. “Colesterolul rau” e daunator pentru sistemul cardiovascular, in schimb cel “bun” ajuta la mentinerea sanatatii arterelor. Specialistul Click!, nutritionist Maria Plesea, ne spune azi care este dieta ideala pentru diminuarea colesterolului. Trebuie sa limitam aportul de trigliceride alimentare, de provenienta animala. Cele mai daunatoare produse sunt grasimile saturate si produsele in care acestea se gasesc in cantitate mare precum slanina, carnurile grase de porc, oaie, vita, mezelurile grase, carnatii, organele animale si in special creierul, pielea de gaina, scrie Clicksanatate.ro

Suplimente pentru stresati. Echinaceea, mierea si laptisorul de matca va ajuta sa va reechilibrati dupa perioadele mai grele prin care treceti. Pe piata exista o gama variata de produse care stimuleaza imunitatea, fiind utile atat copiilor, cat si adultilor. Capsulele cu echinaceea sunt cele mai cerute. Acestea sunt de ajutor nu doar celor care racesc frecvent, ci si persoanelor alergice ori celor care fac des infectii urinare. Combinatiile de vitamina C si propolis sunt, de asemenea, eficiente si cautate, scrie EVZ.