Dintii devin mai sensibili vara. Bauturile reci si inghetata cresc sensibilitatea dentara, problema cu care se confrunta peste jumatate din adulti. Igiena orala excesiva si tratamentele de albire sunt adesea cauze ale deteriorarii smaltului, stratul exterior al dintilor. Periajul agresiv, prea energic si prea frecvent si utilizarea unor paste de dinti abrazive ajung sa produca eroziunea dintilor. Sensibilizarea temporara apare si ca o consecinta a tratamentelor de albire, scrie Adevarul.

Dimensiunile corpului si predispozitia la anumite boli. Greutatea si inaltimea corpului, lungimea picioarelor sau numarul pe care il purtam la pantofi sau la palarie pot furniza, afirma oamenii de stiinta, o multime de informatii despre riscul de a ne imbolnavi - de cancer, dementa senila, maladii cardiace, ca sa dam doar cateva exemple.Cotidianul britanic The Daily Mail a prezentat cele mai recente teorii despre legatura dintre dimensiunile corpului omenesc si anumite boli, transmite Romania Libera.

Cum puteti trata migrenele fara medicamente. Durerea de cap este una dintre cele mai frecvente afectiuni intalnite la majoritatea persoanelor, indiferent de varsta. Aceasta afecteaza 5-10% din populatie, in special femeile. Asa-numita migrena este o durere care, de obicei, se instaleaza intr-o singura parte a capului si poate avea o durata intre doua si 24 de ore. De cele mai multe ori este insotita de greturi si varsaturi, scrie Cancan.

Slapii va pot provoca dureri de spate. Care e prietenul cel mai bun al picioarelor noastre pe timp de vara? Cu siguranta, slapii! Lejeri si usor de incaltat, acesti papuci lasa pielea sa respire. Medicii, insa, avertizeaza: acest tip de incaltaminte poate dauna grav sanatatii. Produc dureri de glezna si tensioneaza muschii, scrie Click Sanatate.

Rusinea nu face bine la hemoroizi. Majoritatea celor cu boala hemoroidala prefera sa sufere decat sa mearga la medic. Igiena locala riguroasa, evitarea constipatiei si consumul suficient de lichide sunt masuri obligatorii, care trebuie sa insoteasca medicatia prescrisa de doctor. Hemoroizii sunt dilatatii ale venelor varicoase de la nivelul anusului si rectului si se manifesta prin durere, sangerare, mancarimi si prin eliminare de mucozitati, potrivit Adevarul.

Magiunul de Topoloveni are efecte antiimbatranire mai puternice decat broccoli. Produs natural din prune, fara zahar sau alte adaosuri alimentare, magiunul de Topoloveni se dovedeste o sursa de fibre, proteine si mai ales antioxidanti. Conform unei analize facute la Institutul de Cercetari Alimentare (ICA), cantitatea de antioxidanti din magiun este de cateva ori mai mare decat cea din broccoli, leguma recunoscuta de medici ca avand efecte durabile impotriva imbatranirii si dezvoltarii celulelor cancerigene, informeaza Gandul.

Barbatii cu sotii tinere traiesc mai mult. Barbatii care se casatoresc cu femei mai tinere au sanse mai mari sa traiasca mai mult, potrivit unui studiu realizat in Germania. Mai mult, cercetarea sustine ca in cazul barbatilor care se casatoresc cu femei mai in varsta sansele sa moara mai repede cresc cu 11% . Unul dintre motivele pentru care barbatii cu neveste tinere se mentin in forma ar putea fi faptul ca, in general, femeile tinere sunt atrase de barbati cu un fizic sportiv. Din aceasta teorie rezulta faptul ca acei barbati duc o viata sanatoasa, potrivit Adevarul.

Carbohidratii buni si rai. Cartofii prajiti, produsele de patiserie si gogosile sunt pe lista neagra. Sanatoase sunt doar zaharurile din fructe, legume si cereale. Majoritatea celor care tin regim sau vor sa-si pastreze greutatea optima pun semnul egal intre mancare nesanatoasa si carbohidrati, insa nutritionistii avertizeaza ca lucrurile nu trebuie privite asa de categoric, scrie Evenimentul Zilei.

Tabere cu patrula ecologica, orientare turistica si pilotare de avioane teleghidate. Daca doriti sa va petreceti in aceasta vara cateva saptamani de concediu si nu stiti in ce tabara sa va trimiteti copilul, va sfatuim noi. De la centrele de cercetasi la cele dedicate artelor populare, limbilor straine sau aventurilor montane, Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) are o oferta pentru aceasta vara ce cuprinde o mie de locuri gratuite in douasprezece tabere, anunta Gandul.

Efectele nocive ale cofeinei. Multe persoane folosesc cafeaua si bauturile pe baza de cofeina ca un mijloc de a obtine mai multa energie pentru lucru, dar putine stiu ca, in realitate, energia initiala se poate transforma in depresie. Aceste energizante nu asigura cea mai buna stare a sanatatii, cofeina actioneaza ca un stimulent si poate provoca intoxicatii. Actiunea cafelei si a multor altor bauturi obisnuite este similara, potrivit Cancan.